CHEESECAKE BROWNIE

1603 Views
Yields: 1 Serving Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 1 Hr 5 Mins Total Time: 1 Hr 35 Mins

Cheesecake brownie e o combinatie minunata de prajitura cu ciocolata si crema de branza. Adica genul de desert doi in unu. Care ii poate  multumi dintr-o lovitura si pe iubitorii de negresa si pe cei care prefera dulciurile gen cheesecake. Fina, consistenta, cu foarte putina faina si cu un gust echilibrat, e alegerea perfecta pentru un dulce de weekend.

 

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings
  • Ingrediente pentru compozitia de cheesecake

Instructions

0/7 Instructions
  • Incep cu compozitia de brownie (negresa). Pun 200 grame de ciocolata si untul intr-o craticioara, pe foc foarte-foarte mic si amestec mereu pana cand se topeste untul. Opresc focul si continuu sa amestec pana se omogenizeaza totul. Operatiunea asta se poate face si pe bain-marie. Las ciocolata sa se raceasca.
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit. Pregatesc o tava cu pereti inalti, de 22/32 cm, pe care o tapetez cu unt si hartie de copt.
  • Intr-un bol mare pun cele trei oua impreuna cu zaharul, sarea si vanilia. Bat ouale cu mixerul electric la viteza maxima, pana cand obtin o spuma densa, lucioasa si cu un volum de trei ori mai mare decat la inceput. Torn ciocolata racita in spuma de oua si amestec cu mixerul la viteza mica, astfel incat sa nu scada volumul oualor.
  • Pun faina cernuta peste spuma de oua, impreuna cu praful de copt si ciocolata taiata bucatele. Eu folosesc ciocolata amaruie si alba, juma-juma (cate 75 de grame din fiecare). Amestec cu grija, cu o spatula de silicon, pana se incorporeaza faina si ciocolata. Torn aceasta compozitie in tava si o pregatesc pe cealalta.
  • Pun toate ingredientele pentru cheesecake intr-un bol si le mixez bine cu mixerul electric la viteza medie, vreo 2 minute. Torn compozitia alba peste cea de ciocolata din tava si, cu ajutorul unei furculite, amestec pe alocuri cele doua compozitii, ca sa rezulte un aspect marmorat.
  • Introduc tava la cuptor, cam 35-40 de minute.
  • Tai prajitura dupa ce se raceste complet.

Notes

Note despre reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *