CHEC CU CIOCOLATA SI TAHINI

418 Views
Yields: 1 Serving Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 15 Mins

Cine spune ca un chec nu poate fi special, sau festiv, nu a incercat aceasta reteta. Cu o combinatie de doua blaturi cu compozitie diferita si glazura de ciocolata cu crantz din susan… Ei, ce ziceti? Nu-i asa ca suna apetisant? Sa lasam asadar vorba multa si sa trecem la treaba.

Ingredients

0/22 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru compozitia cu ciocolata
  • Ingrediente pentru compozitia cu tahini
  • Ingrediente pentru glazura
  • Ingrediente pentru crantz

Instructions

0/9 Instructions
  • Pregatesc cele doua compozitii in doua boluri separate. Pentru prima, incep cu o craticioara, pe foc mic, in care pun untul si ciocolata. Amestec din cand in cand, pana se topesc ingredientele. Sting focul si amestec pana la omogenizare. Las cateva minute sa se racoreasca.
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Pregatesc doua tavi de chec, pe care le imbrac pana sus cu hartie de copt.
  • Pun restul ingredientelor pentru compozitia de ciocolata intr-un bol. Adica oua, zahar, cafea, smantana, cacao, sare. Amestec cu telul. Adaug ciocolata racorita, amestec din nou, iar la sfarsit pun faina si praful de copt si omogenizez.
  • Pentru compozitia cu tahini, pun toate ingredientele (mai putin faina si praful de copt) intr-un alt bol, amestec bine cu telul. La final adaug faina si praful de copt, omogenizez. Atentie, nici una dintre compozitii nu trebuie amestecata prea mult atunci cand se incorporeaza faina!
  • Distribui cele doua compozitii in tavi, punand cate o lingura din fiecare, alternativ, in doua straturi. Introduc tavile in cuptor, cam 45-50 de minute, pana cand trec testul scobitorii. Dupa ce se coc, scot checurile din tavi si le las sa se raceasca.
  • In timp ce se coc checurile, pregatesc glazura. Pentru crema de ciocolata, infierbant frisca lichida intr-o craticioara, pana aproape sa dea in clocot. In acel moment sting focul si adaug ciocolata bucati in frisca fierbinte. Amestec din cand in cand, pana la omogenizare. Dupa ce se raceste, pun craticioara la frigider pentru 30 de minute, ca sa se intareasca putin glazura, atat cat sa sa o pot folosi pentru ornat (sa nu curga).
  • Pentru cranț, caramelizez 100 de grame de zahar, apoi adaug semințele de susan, amestec si torn totul pe hartie de copt, pe un fund de lemn. Cand se raceste, se rupe bucati mici.
  • Las la răcit cele doua checuri.
  • Apoi le ornez cu glazură de ciocolată și cu bucațelele de cranț.

Notes

Pofta maxima va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *