BUDINCA DE GRIS

58 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 15 Minute Timp Gătit: 40 Minute Timp Total: 55 Minute

 Propunerea de astazi e o reteta potrivita mai ales pentru copii. Pentru ca e moale, parfumata si insiropata cu mult lapte. E unul din deserturile preferate ale copilariei mele. Din pacate, mama mea pierduse reteta. Si de cate ori vorbeam cu ea despre budinca asta, ne contraziceam copios, eu sustineam ca o facea cu aroma de lamaie, pentru ca asa e in memoria mea afectiva, mama nu si nu, ca o facea cu portocala. 

Am redescoperit-o cu mare bucurie intr-o carte de bucate din anul – tineti-va bine – 1943! Si era doar cu vanilie, sic!

 

Ingrediente

0/11 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru sirop

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu. Ungem cu unt o tava de 23/33 cm, cu pereti inalti si o tapetam cu gris. Intr-un bol mare, spargem cele 6 oua si adaugam sarea, vanilia si cele 6 linguri de zahar, Daca folosiți coaja rasa de lamaie o adaugati tot acum. Apoi, cu mixerul electric la viteza mare, batem amestecul cam 7-8 minute, pana cand obtinem o spuma densa si aproape triplata in volum. Cu o lingura de lemn incorporam grisul, in trei-patru transe, amestecand cu grija, de jos in sus, incercand sa nu scoatem aerul din spuma de oua si sa nu lasam cocoloase de gris.
  • Turnam amestecul in tava si introducem la cuptor, cam 25-30 de minute, pana cand se rumeneste, se desprinde de pe marginile tavii si o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
  • In timpul cat se coace prajitura, pregatim siropul: fierbem laptele cu 6 linguri de zahar, un pic de sare, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Imediat dupa ce scoatem blatul de la copt, turnam laptele clocotit si strecurat peste el, apoi mai introducem inca 5 minute la cuptor.
  • Stingem focul si scoatem budinca din cuptor. Se serveste rece, de la frigider. Sa aveti pofta!

Tags

#retete dulci  #vanilie  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *