BRIOSE

138 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 40 Mins

Copiii nostri, stapanii nostri. Nu stiu daca sunteti si voi de acord cu aceasta afirmatie. Dar mi s-a intamplat de multe ori ca aceeasi reteta de prajitura sa o fac in doua forme diferite. Desi avea acelasi gust, prezentarea a facut diferenta si doar o anumita forma a avut succesul asteptat. Asa si cu reteta de fata, sunt convinsa ca daca as fi copt compozitia intr-o tava obisnuita si as fi taiat-o bucati, baiatului meu i-ar fi placut si nu prea, dar facuta in forme de briose…..mmmm, asa da, mai vii de-acasa! Si dispar una cate una…

      Din fericire, briosele se fac foarte usor, fara bataie de cap, iar micii “stapani” vor fi incantati.

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Am aprins cuptorul la 180 grade, adica foc mediu si am pregatit tava de briose, punand in fiecare cupa cate o forma speciala de hartie. Toate ingredientele uscate, adica faina, zaharul, sarea, praful de copt, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, le-am amestecat cu ajutorul unei linguri, intr-un bol. Intr-un ibric am topit untul, apoi am turnat laptele peste el, ca sa se raceasca. Apoi am adaugat oul, amestecand cu un tel, ca sa se incorporeze in masa de lichid. Tot acum ar fi momentul sa adaugati, daca doriti, esenta de rom sau de migdale. Pasul urmator a fost sa torn amestecul lichid peste cel uscat si sa omogenizez totul cu telul. ATENTIE, nu trebuie amestecat foarte mult, pentru ca se dezvolta glutenul din faina si briosele vor iesi tari!
  • La final a venit si randul ciocolatei, pe care am amestecat-o usor, ca sa se distribuie cat de cat in mod egal in toata masa de aluat. Eu am folosit jumatate amaruie, jumatate alba, taiata cubulete. Sigur ca, fiind o chestie de gust si preferinte, voi puteti pune ciocolata cu lapte, sau cu alune, sau puteti renunta la ea si sa o inlocuiti cu stafide, nuci sau alte fructe confiate.
  • Am turnat in fiecare forma de briosa cam doua linguri de compozitie, umpland pe trei sferturi cupele, ca sa aiba spatiu sa creasca la copt.
  • Deasupra am asezat cate o jumatate de nuca.
  • Le-am introdus in cuptorul incalzit si dupa 30 de minute erau gata.
  • Cred ca dureaza mai mult sa cititi reteta decat sa faceti briosele, iar de mancat, ce sa mai vorbim…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *