BRIOSE DE POST

259 Views
Yields: 24 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 45 Mins

As vrea sa ne intelegem de la inceput: aceasta reteta de briose de post este una si aceeasi cu cea de negresa de post. Deci o puteti coace bine mersi intr-o tava mare si gata. Doar ca mie imi plac foarte mult briosele. Atat ca aspect, cat si pentru faptul ca sunt foarte practice. Usor de servit, usor de mancat si usor de transportat. In compozitie se pot adauga nuci, alune, stafide, fructe confiate, visine din visinata etc. Din aceste cantitati vor iesi cam 22-24 briose.

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Aprindem cuptorul la 180 grade, deci la foc potrivit. Pregatim tava pentru briose si punem cate o forma de hartie in fiecare caus. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam restul ingredientelor uscate, adica zahar, sare, cacao cernuta, praf de copt cernut. Amestecam totul cu un tel, ca sa omogenizam. Tot in mixul uscat se adauga si nucile, si fructele.
  • Separat amestecam ingredientele lichide, apa minerala carbogazoasa si uleiul. Apa cu gaz e importanta, pentru ca va ajuta aluatul sa creasca si sa fie pufos. Turnam amestecul lichid peste cel uscat si omogenizam cu telul, fara sa insistam, pentru ca daca lucram foarte mult compozitia, se dezvolta glutenul din faina si prajitura va iesi tare. Turnam compozitia in formele de hartie, pe care le umplem cam pe trei sferturi, pentru ca vor creste la copt. Deasupra punem cateva cubulete de rahat, pentru culoare, dar nu numai.
  • Introducem briosele in cuptor, unde le lasam aproximativ 30 de minute, pana cand trec testul scobitorii. Daca doriti sa faceti negresa clasica de post, turnati compozitia in tava mare de la aragaz, pe hartie de copt si cresteti timpul de coacere cu 5-10 minute.
  • Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *