BRIOSE CU TON

264 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 50 Mins

Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare. Varianta mea de reteta contine la capitolul legume ceapa si ardei gras, dar se poate pune si altceva, in functie de ce avem prin camara. Mazare, cubulete de telina, bucatele de morcov, de brocoli, boabe de porumb etc. Se fac foarte simplu, deci si gospodinele incepatoare o pot realiza cu usurinta, pentru a-si impresiona oaspetii. Eu am folosit lime, pentru ca imi place foarte mult aroma, dar se poate pune la fel de bine lamaie.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit. Pregatim tava de briose, punem formele de hartie in caușuri. Curatam ceapa si ardeii. Le taiem cubulete. Puteti renunta la ardeiul iute daca nu va place mancarea picanta. Amestecam faina cu sarea, piperul si praful de copt. Turnam laptele batut si oul intreg si le incorporam in faina cu telul. Adaugam intreg continutul conservei de ton (adica inclusiv uleiul). Daca e ton bucati, il sfaramam cu o furculita. Punem si legumele, coaja si zeama de lime. Amestecam doar cat sa se omogenizeze, nu foarte mult, ca sa iasa briosele pufoase.
  • Turnam compozitia cu o lingura in formele de hartie din tava, cat sa le umplem cam pe trei sferturi, pentru ca vor creste la copt.
  • Introducem briosele in cuptorul preincalzit. Le coacem cam 30-35 minute, pana cand se rumenesc usor si o scobitoare introdusa la mijloc iese curata. Se pot consuma atat calde, cat si reci. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *