BRIOSE CU MIERE

55 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 15 Minute Timp Gătit: 30 Minute Timp Total: 45 Minute

Parca a trecut prea mult timp de cand nu v-am mai facut o propunere de briose ☺. Cred ca v-ati lamurit ca fac parte dintre dulciurile preferate de familia mea, asa ca astăzi vom “executa” niste briose indulcite cu miere si cu aroma de nuca de cocos. Daca nu aveti, sau nu doriti sa folositi ulei de cocos, il puteti inlocui cu o cantitate echivalenta de unt topit.

Ingrediente

0/11 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru briose
  • Ingrediente pentru topping

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Pregatim tava pentru briose, punand cate o hartie speciala de copt in fiecare cupa a tavii. Metoda de baza a (aproape) oricarei retete de briose e foarte simpla. Se amesteca intr-un vas ingredientele uscate, in alt vas cele lichide, apoi se impreuneaza doar cat sa se incorporeze, fara a exagera cu amestecatul, ca sa ne iasa briosele pufoase. Sa purcedem, asadar: amestecam intr-un vas faina cernuta, sarea si praful de copt. In alt vas mixam cu ajutorul telului ouale, impreuna cu mierea, iaurtul, vanilia si uleiul de cocos topit (sau untul).
  • Turnam amestecul lichid peste cel uscat si omogenizam.
  • Umplem cupele cu compozitia rezultata, cu lingura, cam pe trei sferturi, pentru ca vor creste la copt. Introducem tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc briosele si o scobitoare introdusa la mijloc iese uscata. Le lasam sa se raceasca de tot.
  • Cand s-au racit, preparam crema. Amestecam crema de branza cu mierea si vanilia, cu telul, cam un minut.
  • Ornam briosele cu crema, dupa dorinta si fantezie. Gata, acum le putem manca. Poftă bună!

Tags

#cocos  #miere  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *