BRIOSE CU IAURT SI ZMEURA

452 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 40 Mins

Briose cu iaurt si zmeura, iata o noua reteta rapida, simpla si ieftina. Va incurajez sa va invitati copiii in bucatarie. Sa gatiti impreuna cu ei aceste briose, care va vor incanta pe toti. Atat cu mirosul si cu aspectul, cat si cu gustul. Acestea fiind spuse, sfatul meu este sa aveti tot timpul in congelator o punga cu zmeura, sau alte fructe de padure. Ele pot transforma oricand o prajitura banala intr-una plina de culoare si savoare.

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Pregatim tava pentru briose si punem cate o forma de hartie in fiecare cupa. Punem ingredientele uscate (faina, sarea, praful de copt, zaharul, scortisoara, vanilia) intr-un bol si le amestecam cu telul.
  • Intr-un alt bol amestecam ingredientele lichide (ou, iaurt, ulei), tot cu telul.
  • Turnam amestecul lichid peste cel uscat si omogenizam, evident, cu telul. Nu amestecam prea mult. 15-20 de secunde e suficient. Altfel incep sa se dezvolte punti de gluten in faina si briosele noastre nu vor mai avea consistenta pufoasa si sfaramicioasa pe care ne-o dorim, ci vor iesi tari.
  • Adaugam jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam scurt cu o lingura. Cu aceeasi lingura turnam compozitia in formele de hartie din tava de briose. Incercam sa o distribuim cat mai egal intre cele 12 cupe. Din restul de zmeura punem cate 2-3 boabe deasupra fiecarei briose.
  • Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Briosele sunt gata dupa 25-30 de minute, cand se rumenesc putin, iar o scobitoare introdusa in mijloc, iese curata. Se pot servi si calde, si reci. Sa aveti pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *