BRIOSE CU CIOCOLATA

29 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 10 Minute Timp Gătit: 20 Minute Timp Total: 30 Minute

  1 iunie este ziua pe care o asteptam toti, pentru ca, nu-i asa, toti suntem copii, macar in suflet. Iar Ziua Copilului fara ceva dulce sigur nu are acelasi farmec. Briosele cu ciocolata ne vor incanta cu siguranta. Pentru ca suntem in mijlocul saptamanii si mamele nu au foarte mult timp la dispozitie, reteta de azi e una simpla si rapida. Dar de mare efect.  Nuci, ciocolata, Nutella, frisca, sunt lucruri minunate si iubite de toata lumea. Cred ca putem fi de acord in aceasta privinta.

Ingrediente

0/10 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru briose
  • Ingrediente pentru topping

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Pregatesc tava de briose. Pun formele de hartie in cavitatile formei. Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Amestec intr-un bol ingredientele uscate. Adica nucile macinate, zaharul, faina si sarea. Adaug albusurile. Fara sa le bat. Amestec bine cu o lingura.
  • Pun si ciocolata maruntita. Eu folosesc ciocolata amaruie. Daca voi o preferati pe cea cu lapte, folositi din aceea. Omogenizez. Compozitia de briose e gata.
  • Torn compozitia noastra de briose cu ciocolata in formele de hartie, cu o lingura. Incerc s-o impart cat mai egal in cele 12 forme.
  • Introduc tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Sunt gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata. Le scot din cuptor si le las sa se raceasca.
  • Intre timp pregatesc glazura. Bat smantana de frisca cu zaharul vanilat, cu mixerul la viteza medie. Pana cand isi dubleaza volumul si se intareste. Dar am grija sa nu o bat pana se taie! La sfarsit adaug si lingura de Nutella, amestec si gata si glazura. O las la frigider si astept sa se raceasca briosele complet.
  • Decorez briosele cu frisca, cu ajutorul unui pos de patiserie (sau puteti folosi o seringa), cu o forma de steluta atasata. Nu ne mai ramane decat sa ne strangem copiii in brate si sa le spunem “La multi ani!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *