BRIOSE CU AFINE

52 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 15 Minute Timp Gătit: 25 Minute Timp Total: 40 Minute

Briosele sunt, in opinia mea, unele dintre cele mai simple si rapide dulciuri de preparat, insa fara a face rabat de la gust si aspect. Nu necesita o indemanare deosebita si se pot face si in “colaborare” cu cei mici. Rezultatul e deosebit de gustos, iar copiii vor fi incantati, chiar daca au muncit sau nu la prepararea lor. Afinele pot fi inlocuite cu zmeura, coacaze, mure, visine sau cirese, dar daca fructele sunt prea mari, ar trebui taiate in jumatati. Daca folositi fructe congelate, puneti-le direct inghetate in compozitie.

Ingrediente

0/9 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit si pregatesc tava pentru briose. Ung cu unt si tapetez cu faina fiecare cupa. Puteti pune forme de hartie si sa sariti etapa cu unsul si tapetatul. Amestec faina cu 80 de grame de ciocolata alba taiata bucati mici si cu praful de copt si sarea.
  • Restul de ciocolata (adica 70 de grame), impreuna cu untul, le pun intr-o craticioara pe foc foarte mic si amestec cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Sting focul si continuu sa amestec pana se topeste si ciocolata, iar amestecul devine omogen. Adaug zaharul, laptele si ouale, omogenizez, apoi torn lichidul rezultat peste faina si ciocolata
  • Amestec foarte putin, apoi adaug si afinele, amestec din nou. Secretul brioselor pufoase este sa NU amestecam mult compozitia.
  • Repartizez aluatul in forme, cat mai egal, cu ajutorul unei linguri.
  • Introduc tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc briosele.

Notes

Cam asta ar fi… Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *