BLONDIE CU CIOCOLATA ALBA

37 Views
Cantitate: 8 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 15 Minute Timp Gătit: 35 Minute Timp Total: 50 Minute

Mai nou, am facut o pasiune pentru ciocolata alba. Nu ma omor dupa ea ca atare, s-o mananc simpla, dar in prajituri e dementiala! Si cum prajiturile cu ciocolata neagra se cheama negrese, astea cu ciocolata alba se numesc blonde. Cum era vorba aia? Barbatii prefera blondele, dar se insoara cu brunete ? ☺ Sa vedem asadar, ce preferinte au barbatii nostri…

      Adaptare dupa o idee de Tom Kerridge.

Ingrediente

0/11 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Am aprins cuptorul la 180 grade, adica la foc mediu, si am pregatit o tava de 25/25 cm, pe care am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Intr-un bol maricel, am amestecat ingredientele uscate, adica faina, sarea, praful de copt, susanul, nucile tocate si jumatate din cantitatea de ciocolata alba, taiata si ea bucatele mici.
  • Am topit untul, am pus peste el zaharul, uleiul, ouale si vanilia si le-am mai lasat putin pe foc, vreo 3 minute, amestecand mereu, pana s-a dizolvat zaharul si s-a incalzit bine totul, fara sa fiarba, ca sa nu coaguleze ouale.
  • Am turnat lichidul fierbinte peste ingredientele uscate si am amestecat pana cand s-a topit ciocolata, adica juma’ de minut, cam asa ceva. Ultimul pas, am adaugat restul de ciocolata taiata bucatele.
  • Am asezat aluatul un tava (spun asezat pentru ca e destul de vartos si a trebuit sa mai folosesc si mana), l-am intins intr-un strat cat mai uniform si l-am pus la cuptor 35 minute.
  • Am taiat-o calduta, in patrate.
  • Se pastreaza bine chiar si cateva zile, intr-o cutie cu capac, iar mie imi sugereaza un gust si o textura asemanatoare cu o nuga. Adica e foarte buna, domne’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *