BISCUITI OREO DE CASA

190 Views
Yields: 1 Serving Difficulty: Medium Prep Time: 5 Hr Cook Time: 20 Mins Total Time: 5 Hr 20 Mins

Minunatii biscuiti Oreo, pe care ii adora toti copiii, se pot face, iata, si in casa. E drept ca am trisat putin aici. Pentru ca reteta e (aproape) raw-vegana. Nu are zahar si nu se coace. Eu am pus lapte si unt, dar cei care isi doresc pot inlocui cele doua ingrediente cu lapte de migdale si ulei de cocos. De asemenea, siropul de artar sau de agave poate substitui mierea. Textura “biscuitilor” nu e crocanta, dar gustul este divin. 

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/7 Instructions
  • Nucile caju pentru crema se lasa cateva ore in apa rece, ca sa se inmoaie (cel putin 4 ore, sau peste noapte).
  • Pentru blat, pun in vasul robotului de bucatarie toate ingredientele aferente. Mixez la viteza maxima 1-2 minute, pana cand se omogenizeaza. Nucile nu se vor face chiar pasta, mai raman cateva bucatele vizibile. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de vascoasa. Pun blatul la rece cam o jumatate de ora.
  • Intre timp fac crema. Scot nucile caju din apa in care le-am lasat la inmuiat. Le pun intr-un vas inalt, impreuna cu restul ingredientelor. Initial am intentionat sa fac crema tot in vasul de la robot, dar m-am temut ca ramane putintel “grunjoasa”. Asa ca am schimbat planul si am pasat totul cu mixerul vertical. Se mixeaza cam un minut, pana devine o pasta catifelata. Pun si crema la frigider pentru vreo 20 de minute.
  • Scot compozitia pentru biscuiti si o intind cu sucitorul, intre doua bucati de hartie de copt. Asta ma ajuta sa nu se lipeasca nici de masa, nici de sucitor si capata si luciu. Trebuie sa ajunga la o grosime de aproximativ 2 mm.
  • Tai blatul cu o forma rotunda, cu un diametru de 5 cm. Puteti folosi si un pahar pentru acest pas. Resturile de aluat le strang si repet operatiunile, pana se termina compozitia.
  • Scot si crema de la rece. Pun cate o jumatate de lingurita de crema pe jumatate din numarul de rondele de blat. Celelalte rondele le pun peste crema si presez usor, cat sa faca priza.
  • Dau biscuitii la frigider pentru o ora, inainte sa-i servesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *