BEZELE CU NUCI SI CIOCOLATA

457 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 1 Hr 30 Mins Total Time: 1 Hr 45 Mins

Bezelele sunt printre prajiturile de casa preferate ale fiului meu. Si nu pot spune ca nu il inteleg. Iar aceasta reteta de bezele cu nuci si ciocolata este una excelenta.  Foarte multe gospodine se tem de etapa de coacere, de altfel destul de delicata. Dar am aflat un secret, pe care vi-l impartasesc cu drag. De obicei ele se coc la foc foarte mic, in jur de 100 de grade, iar daca nu aveti un cuptor electric, cu termostat, e foarte complicat sa aproximezi temperatura corecta. “Smecheria” e sa incingeti foarte bine cuptorul la 180 degrade, introduceti tava cu bezele si apoi stingeti focul si lasati bezelele in cuptor peste noapte. Dimineata le veti gasi uscate si minunate, numai bune de savurat…

Daca aveti cuptor electric, atunci fixati temperatura la 100 de grade, cu ventilatie si coaceti cam 80-90 de minute.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • In primul rand aprindem cuptorul, la 180 de grade, daca folosim metoda uscarii peste noapte, sau la 100 de grade, cu ventilatie, daca le coacem imediat. Punem hartie de copt in tava de aragaz. Batem albusurile spuma, cu mixerul electric la viteza mare, impreuna cu sarea. Incepem sa adaugam zaharul, in 5-6 transe, batand bine dupa fiecare aditie, pana cand zaharul se dizolva, in mare parte si obtinem o spuma densa, care se tine de tel si de castron. Adaugam amidonul si otetul, amestecam cu grija, ca sa se omogenizeze. Aceste ultime doua ingrediente vor face ca bezelele sa fie uscate si tari la suprafata si moi la interior.
  • Amestecam in cele din urma si ciocolata si nucile, maruntite, tot cu grija, ca sa nu scoatem aerul incorporat in spuma de albus.
  • Luam cate o lingura de compozitie si o asezam in tava, pe hartia de copt, formand bezelele, care nu trebuie sa aiba o forma neaparat regulata. Deasupra lor mai putem pune cateva bucatele de nuca.
  • Introducem tava la cuptor: daca a fost incins la 180 de grade, stingem focul si lasam tava in cuptor cel putin 7-8 ore, sau peste noapte, iar daca e incins la 100 de grade, lasam bezelele la copt cam o ora si jumatate, pana se usuca si se desprind usor de pe hartie. Gata. Sa aveti pofta!

Tags

#bezea  #ciocolata  #nuci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *