BATOANE CU NUCA DE COCOS

 Batoanele cu nuca de cocos sunt o variantă de casă a bine cunoscutelor batoane Bounty. Această rețetă este adaptată preferințelor (familiei) mele, pentru ca am adaugat niscaiva cafeluta in umplutură. Dar se poate renunta la cafea, pentru un gust si un aspect mai aproape de original.
Servings: 6 yield(s)
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 20 mins
Total Time: 35 mins
Ingredients
    Ingrediente pentru blat
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt (topit)
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 400 g lapte condensat
  • 180 g nuca de cocos
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingură ness (dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte (optional))
  • Ingrediente pentru glazura
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml frisca ( lichida naturala, neindulcita)
Instructions
  1. Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Pregatesc o tava patrata, cu pereti inalti, cu latura de 21 cm.
  2. Zdrobesc bine biscuitii in vasul robotului de bucatarie. La fel de bine se pot marunti intr-o punga, cu ajutorul sucitorului. Amestec biscuitii pisati cu untul topit, apoi ii presez bine pe fundul tavii, intr-un strat cat mai compact si uniform. Dau tava la frigider pana pregatesc umplutura.
  3. Torn laptele condensat intr-un bol. Pun si cafeaua instant dizolvata intr-o lingura de apa calda. Adaug sarea si nuca de cocos, omogenizez cu o spatula de silicon. Torn amestecul in tava, peste stratul de biscuiti si unt. Introduc la cuptor pentru 20 de minute. Las apoi sa se raceasca.
  4. Intre timp fac glazura. Incalzesc frisca lichida intr-o craticioara, pana aproape de punctul de fierbere. Sting focul si adaug ciocolata bucatele. Amestec din cand in cand, pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. O pastrez la temperatura camerei. Dupa 30-40 de minute, cand s-a racit complet prajitura, torn glazura, o intind intr-un strat uniform si apoi o dau la rece pentru o ora, ca sa se intareasca ciocolata si sa se poata taia.
  5. Pofta buna!