BATOANE CU NUCA DE COCOS

54 Views
Cantitate: 6 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 15 Minute Timp Gătit: 20 Minute Timp Total: 35 Minute

 Batoanele cu nuca de cocos sunt o varianta de casa a bine cunoscutelor batoane Bounty. Aceasta reteta este adaptata gusturilor (familiei) mele, pentru ca am adaugat niscaiva cafeluta in umplutura, dar se poate renunta la ea, pentru un gust si un aspect mai aproape de original.

Ingrediente

0/8 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura
  • Ingrediente pentru glazura

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Pregatesc o tava patrata, cu pereti inalti, cu latura de 21 cm.
  • Zdrobesc bine biscuitii in vasul robotului de bucatarie. La fel de bine se pot marunti intr-o punga, cu ajutorul sucitorului. Amestec biscuitii pisati cu untul topit, apoi ii presez bine pe fundul tavii, intr-un strat cat mai compact si uniform. Dau tava la frigider pana pregatesc umplutura.
  • Torn laptele condensat intr-un bol. Pun si cafeaua instant dizolvata intr-o lingura de apa calda. Adaug sarea si nuca de cocos, omogenizez cu o spatula de silicon. Torn amestecul in tava, peste stratul de biscuiti si unt. Introduc la cuptor pentru 20 de minute. Las apoi sa se raceasca.
  • Intre timp fac glazura. Incalzesc frisca lichida intr-o craticioara, pana aproape de punctul de fierbere. Sting focul si adaug ciocolata bucatele. Amestec din cand in cand, pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. O pastrez la temperatura camerei.
  • Pofta buna!

Tags

#cafea  #ciocolata  #cocos  #frisca  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *