ARDEI COPȚI PANE

3498 Views
Yields: 6 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 50 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 1 Hr 5 Mins

Dacă vă plac ardeii copți, atunci veți iubi această rețetă. E o mâncare perfectă pentru vară, ușoară și gustoasă. Și nu în ultimul rând, frumos colorată. Rețeta e specifică zonei balcanice. Brânza de la interior poate fi adaptată gusturilor voastre. Telemea, feta, caș, brânză de burduf. Poate  chiar o brânză cu mucegai. Așadar, fiți creativi!

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/8 Instructions
  • Coacem ardeii la foc mare, pe o tablă sau într-o tigaie, până se rumenesc pe toate părțile și se înmoaie bine. Îi lăsăm câteva minute acoperiți, ca să se aburească și să se curețe mai ușor. Curățăm ardeii de coajă, de cotoare și semințe. Ar fi bine să reușim să-i păstrăm întregi, dar nu e niciun bai dacă îi desfacem.
  • Eu prefer să folosesc brânză telemea, tăiată felii. Ardeii se pot umple și cu brânză frământată. Presar puțin piper și mărar tocat pe fiecare felie de telemea.
  • Introduc felia de brânză în ardeiul copt (dacă ardeiul e întreg),
  • sau o rulez, ca pe o clătită, dacă ardeiul e desfăcut.
  • Dacă brânza e sărată, nu mai puneți sare pe ardei. Dacă nu e sărată, atunci e musai să presărați puțină sare pe ei.
  • Pregătesc componentele pentru pane. Într-o tăviță bat cele două ouă cu furculița, împreună cu vârful de cuțit de sare și puțin piper. Într-o altă tavă pun făina, iar în cea de-a treia, pesmet. Tăvălesc ardeii, pe rând, mai întâi prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. Procedăm deci ca la șnițele.
  • Îi prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Îi scot pe șervețele de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.
  • Sunt buni atât calzi, cât și reci, însoțiți de o salată simplă, de vară, cu roșii, castraveți, poate și puțină ceapă verde. Să fim sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.