1001 DE NOPTI

174 Views
Yields: 6 Servings Prep Time: 20 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 30 Mins

Povestea acestui desert a inceput in urma cu sapte ani. Atunci cand am mancat la mare, la un restaurant libanez, o dulcegarie cu numele asta. Eram o gasca de vreo 20 de prieteni, care in fiecare zi, pe la ora 11, comandam pe plaja cate o portie. Cand ne-am intors acasa, prietena mea, Dana, a inceput sa-i simta lipsa.  Iar eu, ca o buna prietena ce sunt, am incercat sa reproduc minunatia in bucataria mea. Și cred ca mi-a si reusit. 

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Am facut un gris cu lapte, adica am fiert laptele cu sarea si zaharul, iar cand a clocotit am pus grisul in ploaie, am amestecat cu telul 2-3 minute, pana s-a ingrosat, ca o mamaliga, iar la final am pus vanilia. Am turnat compozitia pe un platou uns cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca, am intins-o intr-un strat cam de 1,5 cm grosime si am taiat-o, cand s-a racorit, in 10 bucati dreptunghiulare, aproximativ egale.
  • Am luat cate o foaie de placinta, am pus cate o bucata de gris cu lapte la un capat, am indoit marginile laterale peste umplutura, ca sa nu iasa pe la capete si apoi am rulat pana la capatul opus, rezultand astfel un rulou.
  • Ca sa nu se usuce si sa crape la rulat, le acopeream cu un prosop de bucatarie cat timp faceam cate un rulou.
  • Dupa ce le-am “efectuat” pe toate, le-am prajit in ulei incins, la foc mic, cam un minut, pana s-au rumenit, intorcandu-le o data. Le-am scos pe un platou, pe servetele de hartie, ca sa se absoarba surplusul de grasime.
  • La sfarsit am turnat mierea peste ele si le-am servit. Fiului meu i-am presarat si niste scortisoara, evident.

Notes

Sunt bune si calde, si reci, daca mai raman…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *