TRUFE DE CIOCOLATA CU MENTA
Adorate deopotriva de copii si oameni mari, trufele de ciocolata sunt un deliciu pe care il putem face si acasa cu usurinta. Asa cum ar spune prietena mea, Efi, sunt cam calorigene, dar la urma …
Adorate deopotriva de copii si oameni mari, trufele de ciocolata sunt un deliciu pe care il putem face si acasa cu usurinta. Asa cum ar spune prietena mea, Efi, sunt cam calorigene, dar la urma …
Tarta cu ceapa caramelizata este un aperitiv deosebit, potrivit pentru ocazii speciale. Pentru cand vreti sa va rasfatati si sa va impresionati oaspetii. Combinatia surprinzatoare de gusturi si texturi va va aduce garantat zambetul pe …
Dragoste la prima degustare, asta mi s-a intamplat saptamana trecuta, cand am facut prajitura asta. Si alor mei la fel. Adica e buna rau, pe cuvant! Echilibrata si ca gust si la consistenta. Și dulce, …
Sunt moldoveanca in cuget si-n simtiri, desi locuiesc in Bucuresti de peste 25 de ani. Si ca orice moldovean care se respecta, in fiecare an trebuie sa fac celebrii mucenici din aluat de cozonac insiropat. …
Minunatii biscuiti Oreo, pe care ii adora toti copiii, se pot face, iata, si in casa. E drept ca am trisat putin aici. Pentru ca reteta e (aproape) raw-vegana. Nu are zahar si nu se …
Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …
Nu stiu altii cum sunt, dar eu am inceput deja pregatirile pentru sezonul cald. Adica incerc sa experimentez cat mai multe retete rapide, care se fac fara sa folosesc cuptorul si sa nu dezamageasca nici …
Cred ca turta dulce ne aminteste tuturor de copilarie. Doar ca cea pe care o stim cu totii are o aroma bine definita de scortisoara si cam atat. Si nu ca as avea o problema …
Mai nou, am facut o pasiune pentru ciocolata alba. Nu ma omor dupa ea ca atare, s-o mananc simpla, dar in prajituri e dementiala! Si cum prajiturile cu ciocolata neagra se cheama negrese, astea cu …
Prajitura cu fulgi de porumb face parte din categoria dulciurilor de casa rapide, usoare si fara coacere. Este o reteta de prajitura foarte potrivita pentru incepatori, dar si pentru cei grabiti, sau foarte ocupati. Faptul …
1 iunie este ziua pe care o asteptam toti, pentru ca, nu-i asa, toti suntem copii, macar in suflet. Iar Ziua Copilului fara ceva dulce sigur nu are acelasi farmec. Briosele cu ciocolata ne vor …
Bezelele sunt printre prajiturile de casa preferate ale fiului meu. Si nu pot spune ca nu il inteleg. Iar aceasta reteta de bezele cu nuci si ciocolata este una excelenta. Foarte multe gospodine se tem …
Oricat mi-ar placea sa experimentez retete noi, sunt momente in care mi se face dor de un dulce clasic. Ceva care sa-mi aminteasca de vremurile in care abia deschideam ochii in lumea bucatariei, alaturi de …
Vreau sa ma adresez inca din start celor neincrezatori. Nu strambati din nas, va rog, prajitura cu morcovi este absolut minunata! Pufoasa, parfumata, putin crocanta, gratie nucilor din compozitie, iar pe deasupra mai are si …
Nu stiu daca ma puteti intelege, dar nu prea iubesc stafidele. Adica le mananc simple, ca atare, sau in muesli, dar nu le sufar in prajituri. Stiu ca suna ciudat, dar asta-i situatia, iar baiatul …
Astazi va propun un desert foarte gustos, cu ingrediente la indemana tuturor. Ok, recunosc, eu am folosit si tonka pentru a-l aroma, dar nu e cu nimic mai prejos daca puneti doar vanilie. Reteta e …
Reteta asta nu e una foarte complicata, dar e nevoie de rabdare la modelarea “cornitelor”. Coarnele de gazela sunt niste fursecuri foarte populare in Maroc, tara lor de origine. Sunt facute dintr-o pasta de migdale …
Ieri am gasit o reteta de fursecuri pe care le facea mama mea cand eram copil. Si cred ca toate mamele din cartier aveau reteta asta. Pentru ca mai toti prietenii mei de atunci le …
Un desert foarte simplu, rapid și foarte gustos. Perfect pentru five o’clock tea, dar și pentru oricare alt moment al zilei.
Fiul meu e mare fan scortisoara, asa ca nu fiti surprinsi daca veti gasi multe retete pe aici cu respectiva aroma. Daca nu o iubiti la fel de mult, puteti renunta fara probleme la ea. …
Eu cred ca ciocolata e un dar divin si inca nu am cunoscut pe cineva care sa n-o iubeasca. Si mai cred ca nu putem avea niciodata destule retete cu ciocolata. Mai simple sau mai …
M-am gandit sa fac si un desert clasic, cunoscut si iubit de toata lumea. Dar i-am adaugat un blat de cacao, care sa-l sustina si sa-i dea putina structura. Eu l-am facut in forma de …
Un cozonac mai special, cu umplutura de ciocolata si insiropat. Asta mi-am propus sa fac pentru sarbatoarea de Inaltare. E mai curand o prajitura decat un cozonac, deosebit si la gust, dar si ca aspect. …
O paine senzationala pentru o duminica in familie, cu aroma ademenitoare de nuca si nu numai! In functie de gust si buget, puteti adauga branza Roquefort, Gorgonzola, Brie sau chiar branza de burduf! Pentru ca, …
O tarta simpla, fara bataie de cap, cu un blat mai putin pretentios, pentru ca nu trebuie copt fara umplutura. Crema in sine contine exact ce scrie in titlu, plus putin zahar. Aluatul pentru blat …
Propunerea mea de astazi este o reteta foarte simpla, versatila, pentru ca se poate face cu o multitudine de fructe. De data asta am facut-o cu mere, pentru ca sunt in sezon. Dar o puteti …
Astazi este, oficial, prima zi de toamna. Nori, racoare, deci avem conditii optime pentru ceva bucatareala. Si pentru ca toamna e cel mai darnic anotimp, pietele sunt pline de fructe. Asa ca m-am gandit sa …
Haideti sa mai experimentam putin. Pentru azi, m-am gandit la o reteta de fursecuri cu orez expandat. Un ingredient mai neobisnuit, dar care confera o textura deosebita, deopotriva aerata si crocanta. Migdalele macinate pot fi …
Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei …
Reteta asta ii apartine lui Mary Berry, mama bucatariei britanice. Am urmat indicaţiile pas cu pas, (ca doar cine sunt eu sa o contrazic? ☺), iar rezultatul e delicioso-spectaculos! Si nici nu e greu de …
Pentru mine, strudelul cu gutui este unul dintre deserturile cu gust de copilarie. Aroma dulce-acrisoara, discret amaruie, completata de nuci crocante si aluatul bine rumenit…Toate imi amintesc de bunici si de copiii de pe strada, …
Prăjitura cu smântână și topping crocant este un desert ușor de făcut, pufos și parfumat. Are o crustă crocantă plină de nuci (sau migdale) și ciocolată. E foarte potrivită și pentru gustarea de la scoală …
Nu stiu daca si voi ati remarcat, dar eu am constatat un lucru interesant. La toate petrecerile unde lumea aduce cartoane cu prajituri de cofetarie, ca o contributie la “bunul mers” al distractiei, primele dulciuri …
De multe ori simtim nevoia sa ne incarcam cu energie pe la mijlocul unei zile grele. Suntem cu totii foarte ocupati. Nu avem mereu timp sa preparam niste gustari cat de cat sanatoase. Asa ca …
Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta …
Tarta cu nuci si caramel este o specialitate vieneza. Sta la loc de cinste in mai toate cofetariile din capitala Austriei, alaturi de nu mai putin celebrul tort Sacher. Servita langa o cafea, sau un …
De multa vreme imi doream sa fac un desert cu halva, mai ales ca unul dintre cele mai iubite gusturi din copilarie a fost cel de halva, mancata cu paine proaspata. De-a lungul anilor n-am …
Sunt convinsa ca ati vazut prin supermarket fructe Kaki (sau Sharon). Atunci cand sunt bine coapte sunt foarte dulci, dar nu au cine stie ce aroma. In schimb sunt zemoase si foarte potrivite ca ingredient …
Pentru zilele toride, cand ne omoara numai gandul aprinderii cuptorului, va sugerez o reteta usoara. Nu necesita coacere, e foarte gustoasa, spornica si arata de parca ati muncit la ea ore in sir. Si un …
Va mai sugerez o reteta simpla si rapida, mai gustoasa decat va imaginati. Si va scapa si de bananele prea coapte pe care le-ati uitat in cosul de fructe. Reteta este a lui Paul Hollywood. …
Istoria ne spune că loukoumades există încă de pe vremea primei Olimpiade. Adică de prin anul 776 înainte de Christos. Interesant, nu-i așa? Învingătorii primeau, în afară de cununa de lauri, gogoși cu miere. Deci, …
Prăjitură cu cafea nou-nouță, pufoasă, aromată, glazurată! E perfectă pentru îndrăgostiții de cafea, dar nu numai. Iar dacă puneți și cardamom în compoziție veți avea o revelație. Sigur că puteți sări peste cardamom, dar ar …
Credeați că tahini (pasta de susan) se folosește numai pentru hummus? Greșit! E un ingredient perfect si pentru un desert cu gust deosebit. Mai exact pentru niște fursecuri excelente (dacă nu mă laud eu, atunci …