TRANDAFIRI CU MIGDALE SI RICOTTA
Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si …
Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si …
Mousse de avocado si cacao e propunerea mea de astazi. Daca sunteti preocupati de aportul exagerat de calorii si glucide din prajiturile de casa, asta e o reteta pe care o veti iubi. Pentru ca …
O prajitura cu multa cafea, foarte potrivita la cafea, desigur. Daca tot veni vorba, sunt convinsa ca apa e cel mai important element al vietii. Pentru ca fara apa, nu poti face cafea! Atat de …
Un lucru e cert. Romanii iubesc cornuletele. Poate pentru nostalgia pe care ne-o trezesc, pentru ca erau dulciurile copilariei, pe care ni le faceau mama, sau bunica. Poate pentru fragezimea lor, sau pentru ca sunt …
Incurajata de vremea prietenoasa (astazi au fost doar 26 de grade), m-am gandit sa aprind cuptorul. Cum de ce? Ca sa fac un strudel minunat, cu caise si branza ricotta. Despre calitatile nutritionale ale caiselor …
Prajitura egipteana cu gris este urmatoarea oprire din periplul meu prin bucatariile orientale. Prajiturile de casa insiropate, pe baza de gris, se regasesc in mai toate tarile musulmane si nu numai. Indiferent ca se numesc …
Clafoutis cu cirese este o prajitura de casa cu radacini in regiunea Limousin din Franta. Este o reteta foarte usor de facut, rapida si surprinzator de placuta la gust. In fapt, vorbim despre un fel …
Reteta asta nu e una foarte complicata, dar e nevoie de rabdare la modelarea “cornitelor”. Coarnele de gazela sunt niste fursecuri foarte populare in Maroc, tara lor de origine. Sunt facute dintr-o pasta de migdale …
Desert special pentru intolerantii la gluten, prajitura de azi e deosebit de fina, usor de facut si de mare efect. Mie imi place pentru ca are in compozitie migdale macinate, pe care le iubesc. Dar …
Cei care iubesc caisele, indiferent de forma lor de prezentare, vor indragi cu siguranta aceasta prajitura cu migdale si caise confiate. Are o aroma deosebita, orientala, precum si o textura interesanta, pentru ca nu contine …
Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca. A fost inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa …
Tarta cu smochine este o prajitura de casa deosebita. Pe langa faptul ca e foarte buna la gust, arata senzational. Smochinele bine coapte, taiate felii, sunt ca niste bijuterii rubinii, care cu siguranta vor impresiona …
Haideti sa mai experimentam putin. Pentru azi, m-am gandit la o reteta de fursecuri cu orez expandat. Un ingredient mai neobisnuit, dar care confera o textura deosebita, deopotriva aerata si crocanta. Migdalele macinate pot fi …
Tarta cu zmeura si migdale este una dintre preferatele mele. Imi place la nebunie umplutura fina de frangipane in combinatie cu aroma dulce-acrisoara a fructelor. O prajitura de casa grozava, pe care o fac mereu, …
Cheesecake cu smochine, o prajitura de casa minunata, pe care v-o recomand din toata inima. Nu este prea dulce si are aroma de cafea, intregita de savoarea indragitelor smochine.
Aceasta reteta de tarta cu ciocolata este una perfecta. Pentru ca are un gust minunat (ciocolata, deh), arata bine si este foarte-foarte-foarte simplu si rapid de facut! Si nu necesita nici coacere! Adica o pot …
Am încercat această prajitura cu scortisoara la îndemnul virtual al lui David Lebovitz. Ulterior am modificat-o puțin si am fost încantată de rezultat. Prăjitura are două straturi. Unul mai consistent și unul cremos. Plus o …
Să ne amintim o rețetă extrem de cunoscută. Prăjitură fragedă cu gem. Simplu de făcut și foarte gustoasă. Ușor ”modernizată”, prin adăugarea de migdale măcinate. Ceea ce îi conferă o finețe deosebită și un plus …