ECLERE

Eclerele sunt, fara indoiala, prajiturile pe care le iubeste toata lumea. Umplute cu crema de vanilie, de ciocolata, sau de cafea, sau pur si simplu cu frisca, satisfac toate gusturile si poftele. Propunerea mea este …

CHURROS

Am devenit cu totii foarte “cosmopoliti” in materie de gusturi culinare. Inclusiv copiii nostri nu mai mananca cu placere decat pizza, paste, nachos, fajita, tiramisu etc. Prin urmare, noi, mamele, ce sa facem, ne aliniem …

BRIOSE

Copiii nostri, stapanii nostri. Nu stiu daca sunteti si voi de acord cu aceasta afirmatie. Dar mi s-a intamplat de multe ori ca aceeasi reteta de prajitura sa o fac in doua forme diferite. Desi …

TORT SACHER

  Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca. A fost inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa …

PAIN AU CHOCOLAT

Tradus în limba română, pain au chocolat înseamnă pâine cu ciocolată. Hmmm, adevărat și nu prea…Ciocolata este, deci până aici toate bune și frumoase. Dar pâine?! Nu, categoric nu! E aluat franțuzesc! Nu lăsați acest …

PRĂJITURA PINGUIN

Prăjitura pinguin este varianta de casă a cunoscutului desert pentru copii, Kinder pingui. Prin urmare nu poate fi decât o minunăție de dulcegărie! Blat de cacao, cremă de frișcă aromată cu miere, glazură de ciocolată. …

TORT PRAGA

Praga…Ce aș putea să vă spun despre cel mai minunat oraș din lume? Mă rog, după părerea mea. Loc încărcat de istorie și mistere. Clădiri superbe, oameni prietenoși, atmosferă caldă, primitoare. Și nu în ultimul …