TRUFE DE POST
Trufe de post. Bomboane vegane. Oricum am vrea sa le spunem, aceste dulcegarii sunt solutia perfecta pentru vegetarieni. Sau pentru cei cu intoleranta la gluten. Chiar si pentru diabetici, daca renuntati la mierea din compozitie. …
Mousse de avocado si cacao e propunerea mea de astazi. Daca sunteti preocupati de aportul exagerat de calorii si glucide din prajiturile de casa, asta e o reteta pe care o veti iubi. Pentru ca …
Minunatii biscuiti Oreo, pe care ii adora toti copiii, se pot face, iata, si in casa. E drept ca am trisat putin aici. Pentru ca reteta e (aproape) raw-vegana. Nu are zahar si nu se …
Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …
Iata o varianta de casa a indragitelor prajituri Kinder milch-schnitte. Pufoase, cremoase si gustoase si nu foarte greu de facut, aceste felii cu crema de lapte vor deveni rapid unele dintre dulciurile preferate ale celor …
Oricat mi-ar placea sa experimentez retete noi, sunt momente in care mi se face dor de un dulce clasic. Ceva care sa-mi aminteasca de vremurile in care abia deschideam ochii in lumea bucatariei, alaturi de …
Nu stiu daca ma puteti intelege, dar nu prea iubesc stafidele. Adica le mananc simple, ca atare, sau in muesli, dar nu le sufar in prajituri. Stiu ca suna ciudat, dar asta-i situatia, iar baiatul …
Desert special pentru intolerantii la gluten, prajitura de azi e deosebit de fina, usor de facut si de mare efect. Mie imi place pentru ca are in compozitie migdale macinate, pe care le iubesc. Dar …
M-am gandit sa fac si un desert clasic, cunoscut si iubit de toata lumea. Dar i-am adaugat un blat de cacao, care sa-l sustina si sa-i dea putina structura. Eu l-am facut in forma de …
Marquise este un desert special, pe baza de ciocolata, frisca, oua si unt, care se serveste bine racit. Seamana mult cu un mousse de ciocolata, deci pregatiti-va sa va lingeti pe degete! E destul de …
M-am gandit sa impletesc pasiunea pentru ciocolata a familiei mele cu traditiile Pascale. Astfel a aparut acesta varianta de pasca, evident cu ciocolata, pe care v-o impartasesc cu tot dragul. Nu are blat, e usoara, …
Tortul “lapte de pasare” este o minunatie fina si delicata. Cu o consistenta spumoasa, aerata si o aroma divina de vanilie si cacao. Nu e foarte dificil de facut, dar trebuie sa va asigurati ca …
Acest tort aduce impreuna trei arome incantatoare, care se completeaza de minune si se pun reciproc in valoare. Vanilie, zmeura si cacao. Blatul pufos, crema catifelata si spuma fructata-parfumata-acrisoara, va vor incanta simturile. Cu siguranta.
Aceasta prajitura alb-negru a fost inspirata de o reteta a lui James Martin. Pentru ca imi ramasesera niste galbenusuri nefolosite, dupa ce din albusuri am facut bezele, m-am gandit sa le valorific. Zis si facut. …
Lume, lume, vedeți aici cea mai rapida reteta de negresa! Gata in maxim 30 de minute, minunat de cremoasa si poate fi facuta chiar si de incepatori in ale bucatariei!
Prăjitura pinguin este varianta de casă a cunoscutului desert pentru copii, Kinder pingui. Prin urmare nu poate fi decât o minunăție de dulcegărie! Blat de cacao, cremă de frișcă aromată cu miere, glazură de ciocolată. …
Praga…Ce aș putea să vă spun despre cel mai minunat oraș din lume? Mă rog, după părerea mea. Loc încărcat de istorie și mistere. Clădiri superbe, oameni prietenoși, atmosferă caldă, primitoare. Și nu în ultimul …