TRUFE DE POST
Trufe de post. Bomboane vegane. Oricum am vrea sa le spunem, aceste dulcegarii sunt solutia perfecta pentru vegetarieni. Sau pentru cei cu intoleranta la gluten. Chiar si pentru diabetici, daca renuntati la mierea din compozitie. …
Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 …
Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu …
Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si …
Aceasta reteta de paine fara framantare este visul oricarui pasionat de bucatarie. Adica sa faci paine in casa, fara niciun efort si sa-ti mai si iasa? Pare o utopie, dar nu e. Se face foarte …
Cheesecake cu caise este o noua prajitura de casa potrivita pentru zilele fierbinti, de vara. Pentru ca nu necesita coacere si este dulce-acrisoara si racoritoare. Cred ca este imperativ sa profitam de fructele estivale. Caisele …
Azi am incercat reteta de cornulete de post pe care o am de la prietena mea, Veronica Barbu. Am fost putin sceptica atunci cand mi-a spus ca se topesc in gura, dar avea dreptate! Incercati …
Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …
Aviz amatorilor de gogosi: aceasta reteta de gogosi pufoase din cartofi trebuie neaparat notata! Si facuta. Sunt o nebunie! Poate n-o sa ma credeti, dar ce va costa sa incercati? Se fac usor, nu sunt …
Recunosc, cu mana pe inima, ca imi place la nebunie painea. Mai ales calda, evident. Si imi place sa fac paine. Sa framant aluatul, sa-l vad cum creste, cum se rumeneste in cuptor… Apoi sa …
Incurajata de vremea prietenoasa (astazi au fost doar 26 de grade), m-am gandit sa aprind cuptorul. Cum de ce? Ca sa fac un strudel minunat, cu caise si branza ricotta. Despre calitatile nutritionale ale caiselor …
Oricat mi-ar placea sa experimentez retete noi, sunt momente in care mi se face dor de un dulce clasic. Ceva care sa-mi aminteasca de vremurile in care abia deschideam ochii in lumea bucatariei, alaturi de …
Nu stiu daca ma puteti intelege, dar nu prea iubesc stafidele. Adica le mananc simple, ca atare, sau in muesli, dar nu le sufar in prajituri. Stiu ca suna ciudat, dar asta-i situatia, iar baiatul …
Cine nu iubeste mirosul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor? Iar daca la aluatul imbogatit cu lapte si oua mai adaugam si putina miere, cred ca putem incepe deja sa salivam. E grozav de …
Ieri am gasit o reteta de fursecuri pe care le facea mama mea cand eram copil. Si cred ca toate mamele din cartier aveau reteta asta. Pentru ca mai toti prietenii mei de atunci le …
Un desert foarte simplu, rapid și foarte gustos. Perfect pentru five o’clock tea, dar și pentru oricare alt moment al zilei.
Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar …
Cred ca ar fi mai corect s-o denumesc placinta cu branze, pentru ca in umplutura am amestecat trei feluri de astfel de lactate: crema de branza, mascarpone si ricotta. Sunteti la curent deja cu faptul …
Propunerea mea de astazi este o reteta foarte simpla, versatila, pentru ca se poate face cu o multitudine de fructe. De data asta am facut-o cu mere, pentru ca sunt in sezon. Dar o puteti …
Astazi este, oficial, prima zi de toamna. Nori, racoare, deci avem conditii optime pentru ceva bucatareala. Si pentru ca toamna e cel mai darnic anotimp, pietele sunt pline de fructe. Asa ca m-am gandit sa …
Pentru ca se apropie marea sarbatoare a invierii Domnului, trebuie sa fim pregatiti din toate punctele de vedere. Sufletesc, trupesc si gastronomic. Sa va impartasesc asadar reteta mea de pasca.
Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei …
Cand vine vorba de dulciuri de post, suntem putin descumpanite, pentru ca ni se pare ca nu putem “construi” mare lucru din ingrediente putine si prea putin ofertante. Ce sa faci fara oua, fara lapte, …
Pentru mine, strudelul cu gutui este unul dintre deserturile cu gust de copilarie. Aroma dulce-acrisoara, discret amaruie, completata de nuci crocante si aluatul bine rumenit…Toate imi amintesc de bunici si de copiii de pe strada, …
Astazi am profitat de vremea ceva mai racoroasa si am avut curaj sa aprind cuptorul. Si cum nu am timp foarte mult, m-am hotarat sa fac o prajitura cu iaurt si fructe. Cred ca este …
M-am gandit sa impletesc pasiunea pentru ciocolata a familiei mele cu traditiile Pascale. Astfel a aparut acesta varianta de pasca, evident cu ciocolata, pe care v-o impartasesc cu tot dragul. Nu are blat, e usoara, …
Daca a venit toamna, a sosit si vremea placintei cu dovleac. Poate cea mai cunoscuta placinta romaneasca, dupa cele cu mere si cu branza. Eu am facut-o intr-o tava de tarta, pur si simplu ca …
Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta …
Pentru zilele toride, cand ne omoara numai gandul aprinderii cuptorului, va sugerez o reteta usoara. Nu necesita coacere, e foarte gustoasa, spornica si arata de parca ati muncit la ea ore in sir. Si un …
Un desert simplu de facut si foarte gustos. Gogoselele mele rapide sunt solutia perfecta pentru zilele in care suntem in criza de timp, iar celor mici nici ca le pasa! Ei vor ceva dulce si …
Propunerea de astazi e o reteta potrivita mai ales pentru copii. Pentru ca e moale, parfumata si insiropata cu mult lapte. E unul din deserturile preferate ale copilariei mele. Din pacate, mama mea pierduse reteta. …
Dacă ați uitat să cumpărați pâine pentru cină, nu intrați în panică. Puteți pregăti rapid câteva lipii. Fiind fără drojdie, nu necesită timp de creștere. În 5 minute e gata aluatul, îl lăsăm alte 5 …
Să ne amintim o rețetă extrem de cunoscută. Prăjitură fragedă cu gem. Simplu de făcut și foarte gustoasă. Ușor ”modernizată”, prin adăugarea de migdale măcinate. Ceea ce îi conferă o finețe deosebită și un plus …