COZONAC

Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …

ECLERE

Eclerele sunt, fara indoiala, prajiturile pe care le iubeste toata lumea. Umplute cu crema de vanilie, de ciocolata, sau de cafea, sau pur si simplu cu frisca, satisfac toate gusturile si poftele. Propunerea mea este …

CHURROS

Am devenit cu totii foarte “cosmopoliti” in materie de gusturi culinare. Inclusiv copiii nostri nu mai mananca cu placere decat pizza, paste, nachos, fajita, tiramisu etc. Prin urmare, noi, mamele, ce sa facem, ne aliniem …

TORT SACHER

  Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca. A fost inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa …

PAVLOVA CU LAMAIE

 Pavlova este o prajitura care inca starneste controverse in ceea ce priveste originea ei. Australienii si neo-zeelandezii se declara, deopotriva, inventatorii acesteia. Un lucru e cert, numele vine de la celebra balerina a inceputului de …

marocana

MAROCANA

Marocana este o prajitura de casa fina si deosebita. Cu foile din bezea cu nuci si crema de ciocolata. In plus, arata si foarte bine. Are deci, toate calitatile unui desert de zile mari.

BUDINCA DE GRIS

 Propunerea de astazi e o reteta potrivita mai ales pentru copii. Pentru ca e moale, parfumata si insiropata cu mult lapte. E unul din deserturile preferate ale copilariei mele. Din pacate, mama mea pierduse reteta. …

PRĂJITURĂ CU CAFEA

Prăjitură cu cafea nou-nouță, pufoasă, aromată, glazurată! E perfectă pentru îndrăgostiții de cafea, dar nu numai. Iar dacă puneți și cardamom în compoziție veți avea o revelație. Sigur că puteți sări peste cardamom, dar ar …

PRĂJITURA PINGUIN

Prăjitura pinguin este varianta de casă a cunoscutului desert pentru copii, Kinder pingui. Prin urmare nu poate fi decât o minunăție de dulcegărie! Blat de cacao, cremă de frișcă aromată cu miere, glazură de ciocolată. …

ARDEI COPȚI PANE

Dacă vă plac ardeii copți, atunci veți iubi această rețetă. E o mâncare perfectă pentru vară, ușoară și gustoasă. Și nu în ultimul rând, frumos colorată. Rețeta e specifică zonei balcanice. Brânza de la interior …

FALAFEL

Falafel este o mâncare excelentă de post, cu originea în Orientul Mijlociu. Vorbim deci despre chifteluțe de năut, bine aromate și condimentate. Pufoase la interior și crocante la exterior. Servite cu pita proaspătă și salată, …

TARTĂ SAINT-TROPEZ

Tarta Saint-Tropez sau, pe numele franțuzesc, tarte tropezienne. Sau prăjitura preferată a lui Brigitte Bardot. BB, sex-simbolul anilor 60. Sună interesant, nu-i așa? Pe mine m-a făcut curioasă. Curioasă să aflu ce preferințe gastronomice avea …

TORT PRAGA

Praga…Ce aș putea să vă spun despre cel mai minunat oraș din lume? Mă rog, după părerea mea. Loc încărcat de istorie și mistere. Clădiri superbe, oameni prietenoși, atmosferă caldă, primitoare. Și nu în ultimul …

Fierbere

PANNA COTTA

  In aceeasi nota a deserturilor rapide si fara cuptor, insa fara a face rabat la gust, va propun o reteta simpla, de sorginte italiana, al carei nume, in limba de origine, inseamna practic “smantana coapta”. …

La Abur

Fara coacere

CHURROS

Am devenit cu totii foarte “cosmopoliti” in materie de gusturi culinare. Inclusiv copiii nostri nu mai mananca cu placere decat pizza, paste, nachos, fajita, tiramisu etc. Prin urmare, noi, mamele, ce sa facem, ne aliniem …