CHEESECAKE BROWNIE
Cheesecake brownie e o combinatie minunata de prajitura cu ciocolata si crema de branza. Adica genul de desert doi in unu. Care ii poate multumi dintr-o lovitura si pe iubitorii de negresa si pe cei …
Cheesecake brownie e o combinatie minunata de prajitura cu ciocolata si crema de branza. Adica genul de desert doi in unu. Care ii poate multumi dintr-o lovitura si pe iubitorii de negresa si pe cei …
Cine spune ca un chec nu poate fi special, sau festiv, nu a incercat aceasta reteta. Cu o combinatie de doua blaturi cu compozitie diferita si glazura de ciocolata cu crantz din susan… Ei, ce …
Ce mai gatim azi? Iata o idee! Vinete umplute. Daca v-ati plictisit de banala salata de vinete, sau zacusca, sau musaca, va ofer o alternativa. Si nu va faceti griji, nu e nevoie sa afumati …
Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 …
Nachos la cuptor, iata o noua idee de mancare potrivita pentru copiii nazurosi, pasionati de fast-food. Facand o concesie mica, adica folosind niste chips-uri de tortilla, vom reusi sa-i „pacalim”. Adica sa aprecieze un fel …
Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu …
Tarta cu ceapa caramelizata este un aperitiv deosebit, potrivit pentru ocazii speciale. Pentru cand vreti sa va rasfatati si sa va impresionati oaspetii. Combinatia surprinzatoare de gusturi si texturi va va aduce garantat zambetul pe …
Dragoste la prima degustare, asta mi s-a intamplat saptamana trecuta, cand am facut prajitura asta. Si alor mei la fel. Adica e buna rau, pe cuvant! Echilibrata si ca gust si la consistenta. Și dulce, …
Rulada cu crema si alune de padure este o prajitura de casa relativ simpla, dar de mare efect. Blatul pufos, crema fina si aroma deosebita a alunelor de padure, fac din aceasta rulada un desert …
Sunt moldoveanca in cuget si-n simtiri, desi locuiesc in Bucuresti de peste 25 de ani. Si ca orice moldovean care se respecta, in fiecare an trebuie sa fac celebrii mucenici din aluat de cozonac insiropat. …
Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si …
Daca si voua vi se intampla sa ramaneti cateodata fara paine, exact cand s-au inchis deja magazinele, va impartasesc o reteta de paine rapida. E gata in 40-45 de minute si se face fara drojdie. …
Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic. Moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le …
Aceasta reteta de paine fara framantare este visul oricarui pasionat de bucatarie. Adica sa faci paine in casa, fara niciun efort si sa-ti mai si iasa? Pare o utopie, dar nu e. Se face foarte …
Batoanele cu nuca de cocos sunt o variantă de casă a bine cunoscutelor batoane Bounty. Această rețetă este adaptată preferințelor (familiei) mele, pentru ca am adaugat niscaiva cafeluta in umplutură. Dar se poate renunta la …
Parca a trecut prea mult timp de cand nu v-am mai facut o propunere de briose ☺. Cred ca v-ati lamurit ca fac parte dintre dulciurile preferate de familia mea. Asa ca astăzi vom “executa” …
Briosele sunt, in opinia mea, unele dintre cele mai simple si rapide dulciuri de preparat. Însă fara a face rabat de la gust si aspect. Nu necesita o indemanare deosebita si se pot face si …
Azi am incercat reteta de cornulete de post pe care o am de la prietena mea, Veronica Barbu. Am fost putin sceptica atunci cand mi-a spus ca se topesc in gura, dar avea dreptate! Incercati …
Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …
Foarte potrivite pentru o petrecere de copii, aceste mini briose cu ciocolata fac furori printre cei mici. Sunt micute, dragute si pline de ciocolata. Compozitia este, in fapt, una asemanatoare cu o negresa, dar mai …
Cred ca turta dulce ne aminteste tuturor de copilarie. Doar ca cea pe care o stim cu totii are o aroma bine definita de scortisoara si cam atat. Si nu ca as avea o problema …
Mai nou, am facut o pasiune pentru ciocolata alba. Nu ma omor dupa ea ca atare, s-o mananc simpla, dar in prajituri e dementiala! Si cum prajiturile cu ciocolata neagra se cheama negrese, astea cu …
Mini tartele cu legume sunt o noua sugestie pentru un aperitiv deosebit, potrivit pentru o masa de sarbatoare. Reteta e simpla, tartele sunt foarte gustoase, dar si aspectuoase, iar oaspetii vor crede că ati petrecut …
Cartofii dulci sunt o curiozitate apărută în ultimii ani prin magazinele românești. Sunt sigură că mulți dintre noi ne-am întrebat, cel puțin o dată, ce se poate face cu ei. Pentru că sunt într-adevăr dulci, …
Prăjitura Louise, sau prăjitura cu zmeură și nucă de cocos, este un desert deosebit de bun și ușor de preparat. Dacă este păstrată într-o cutie cu capac, deci bine acoperită, rezistă până la o săptămână, …
O prajitura cu multa cafea, foarte potrivita la cafea, desigur. Daca tot veni vorba, sunt convinsa ca apa e cel mai important element al vietii. Pentru ca fara apa, nu poti face cafea! Atat de …
1 iunie este ziua pe care o asteptam toti, pentru ca, nu-i asa, toti suntem copii, macar in suflet. Iar Ziua Copilului fara ceva dulce sigur nu are acelasi farmec. Briosele cu ciocolata ne vor …
Asta e o prajitura mai speciala, potrivita pentru o ocazie mai speciala, cum ar fi Valentine’s day. Ar trebui servita cu niste fructe de padure. Eu n-am avut pe moment si le-am inlocuit cu bobite …
Bezelele sunt printre prajiturile de casa preferate ale fiului meu. Si nu pot spune ca nu il inteleg. Iar aceasta reteta de bezele cu nuci si ciocolata este una excelenta. Foarte multe gospodine se tem …
Recunosc, cu mana pe inima, ca imi place la nebunie painea. Mai ales calda, evident. Si imi place sa fac paine. Sa framant aluatul, sa-l vad cum creste, cum se rumeneste in cuptor… Apoi sa …
Un lucru e cert. Romanii iubesc cornuletele. Poate pentru nostalgia pe care ne-o trezesc, pentru ca erau dulciurile copilariei, pe care ni le faceau mama, sau bunica. Poate pentru fragezimea lor, sau pentru ca sunt …
Empanadas sunt niste aperitive foarte populare in Argentina, Spania si alte tari vorbitoare de limba spaniola. Sunt un fel de plăcințele, coapte sau prajite, cu umpluturi diverse, de la carne pana la branza si chiar …
Iata o varianta de casa a indragitelor prajituri Kinder milch-schnitte. Pufoase, cremoase si gustoase si nu foarte greu de facut, aceste felii cu crema de lapte vor deveni rapid unele dintre dulciurile preferate ale celor …
Fursecurile leopard sunt, la fel ca si felina omonima, frumoase si periculoase. Adica periculos de bune. Pline de ciocolata si cu o textura frageda si ademenitoare. Tocmai pentru ca ai nostri copii nu se pot …
Kunefe, pentru mine, a fost o revelatie. Am mancat pentru prima oara acest desert turcesc imediat dupa 1990, intr-o excursie la Istanbul. Se mai numeste si cataif cu branza. Kunefe este foarte popular in toate …
Prietenul nostru, Radu, a fost anul trecut la Lisabona, unde a mancat cel mai cunoscut desert lusitan, pasteis de Belem. I-a placut atat de mult, incat m-a rugat sa-l fac si eu, pentru ca-i este …
Incurajata de vremea prietenoasa (astazi au fost doar 26 de grade), m-am gandit sa aprind cuptorul. Cum de ce? Ca sa fac un strudel minunat, cu caise si branza ricotta. Despre calitatile nutritionale ale caiselor …
Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare. Varianta mea de reteta contine la capitolul …
Oricat mi-ar placea sa experimentez retete noi, sunt momente in care mi se face dor de un dulce clasic. Ceva care sa-mi aminteasca de vremurile in care abia deschideam ochii in lumea bucatariei, alaturi de …
Colaceii suedezi sunt un preparat traditional suedez, evident, care se mananca de obicei de Craciun. Pe noi nu ne impiedica absolut nimeni si nimic sa-i mancam si de Craciun, si de Pasti, sau oricand avem …
Reteta clasica a bucatariei frantuzesti, madeleines sunt, in fapt, niste fursecuri pufoase cu aroma de unt. Au o forma speciala, consacrata, de scoica, dar in afara de asta nu necesita nimic deosebit pentru a fi …
Ce-ti poti dori mai mult de la o prajitura de casa? Sa fie dulce, poate si putin acrisoara, cu o aroma tropicala, sa fie si insiropata? E posibil sa si arate la fel de apetisanta …
Vreau sa ma adresez inca din start celor neincrezatori. Nu strambati din nas, va rog, prajitura cu morcovi este absolut minunata! Pufoasa, parfumata, putin crocanta, gratie nucilor din compozitie, iar pe deasupra mai are si …
Nu stiu daca ma puteti intelege, dar nu prea iubesc stafidele. Adica le mananc simple, ca atare, sau in muesli, dar nu le sufar in prajituri. Stiu ca suna ciudat, dar asta-i situatia, iar baiatul …
Prajitura egipteana cu gris este urmatoarea oprire din periplul meu prin bucatariile orientale. Prajiturile de casa insiropate, pe baza de gris, se regasesc in mai toate tarile musulmane si nu numai. Indiferent ca se numesc …
Astazi va propun un desert foarte gustos, cu ingrediente la indemana tuturor. Ok, recunosc, eu am folosit si tonka pentru a-l aroma, dar nu e cu nimic mai prejos daca puneti doar vanilie. Reteta e …
Cine nu iubeste mirosul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor? Iar daca la aluatul imbogatit cu lapte si oua mai adaugam si putina miere, cred ca putem incepe deja sa salivam. E grozav de …
Clafoutis cu cirese este o prajitura de casa cu radacini in regiunea Limousin din Franta. Este o reteta foarte usor de facut, rapida si surprinzator de placuta la gust. In fapt, vorbim despre un fel …
Reteta asta nu e una foarte complicata, dar e nevoie de rabdare la modelarea “cornitelor”. Coarnele de gazela sunt niste fursecuri foarte populare in Maroc, tara lor de origine. Sunt facute dintr-o pasta de migdale …
Ieri am gasit o reteta de fursecuri pe care le facea mama mea cand eram copil. Si cred ca toate mamele din cartier aveau reteta asta. Pentru ca mai toti prietenii mei de atunci le …
Parca a trecut prea mult timp de cand nu v-am mai facut o propunere de briose ☺. Cred ca v-ati lamurit ca fac parte dintre dulciurile preferate de familia mea. Asadar astăzi vom “executa” niste …
Un desert foarte simplu, rapid și foarte gustos. Perfect pentru five o’clock tea, dar și pentru oricare alt moment al zilei.
Fiul meu e mare fan scortisoara, asa ca nu fiti surprinsi daca veti gasi multe retete pe aici cu respectiva aroma. Daca nu o iubiti la fel de mult, puteti renunta fara probleme la ea. …
Vreau sa va spun de la bun inceput ca acest tort medovik a devenit, din momentul in care l-am gustat, unul dintre cele mai iubite deserturi la noi acasa. Numele tortului provine de la cuvantul …
Desert special pentru intolerantii la gluten, prajitura de azi e deosebit de fina, usor de facut si de mare efect. Mie imi place pentru ca are in compozitie migdale macinate, pe care le iubesc. Dar …
Fursecuri cu ciocolata sau, asa cum le cunosc copiii nostri cei mult plimbati prin mall-uri, chocolate chip cookies, asta este propunerea mea pentru un desert de mare succes. Sunt o nebunie! Cum se poate sa …
Cu aceasta reteta de paine dulce impletita continuam periplul prin bucatariile lumii. Vorbim astazi despre o paine evreiasca, pe numele ei challah, care se consuma cu ocazia Sabatului. Traditionala sau nu, rituala sau nu, painea …
Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar …
Prajitura cu grepfrut este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Poate v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala. De aceea, grepfruit-ul este o alternativa …
Eu cred ca ciocolata e un dar divin si inca nu am cunoscut pe cineva care sa n-o iubeasca. Si mai cred ca nu putem avea niciodata destule retete cu ciocolata. Mai simple sau mai …
Astazi am o propunere foarte tentanta. O paine pe cat de aratoasa, pe atat de buna. Se poate manca simpla, sau in orice combinatie. Seamana destul de bine cu o pizza si totusi e altfel. …
Rapida si foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa. Aceasta prajitura greceasca va va cuceri prin simplitatea si aromele ei. Vanilia, lamaia si caramelul se imbina perfect, iar consistenta pufoasa si insiropata …
Prajitura pufoasa cu sos de zmeura este un desert de casa rapid, simplu de facut si cu o textura usoara si aerata. Sosul de zmeura poate fi inlocuit cu unul de capsuni, cirese sau visine. …
M-am gandit sa fac si un desert clasic, cunoscut si iubit de toata lumea. Dar i-am adaugat un blat de cacao, care sa-l sustina si sa-i dea putina structura. Eu l-am facut in forma de …
Un cozonac mai special, cu umplutura de ciocolata si insiropat. Asta mi-am propus sa fac pentru sarbatoarea de Inaltare. E mai curand o prajitura decat un cozonac, deosebit si la gust, dar si ca aspect. …
O paine senzationala pentru o duminica in familie, cu aroma ademenitoare de nuca si nu numai! In functie de gust si buget, puteti adauga branza Roquefort, Gorgonzola, Brie sau chiar branza de burduf! Pentru ca, …
O prajitura fina, dulce-acrisoara, consistenta si apetisanta. Relativ simplu de facut, e potrivita si pentru un desert de weekend, si pentru musafiri pretentiosi. Sigur ca in loc de lime se poate folosi lamaie, sau chiar …
Cei care iubesc caisele, indiferent de forma lor de prezentare, vor indragi cu siguranta aceasta prajitura cu migdale si caise confiate. Are o aroma deosebita, orientala, precum si o textura interesanta, pentru ca nu contine …
Cred ca ar fi mai corect s-o denumesc placinta cu branze, pentru ca in umplutura am amestecat trei feluri de astfel de lactate: crema de branza, mascarpone si ricotta. Sunteti la curent deja cu faptul …
Printre noi se afla mai multi oameni cu intoleranta la gluten decat va imaginati. Unii nici macar nu au idee ca sufera de aceasta intoleranta. Daca dupa o masa care contine fainoase experimentati stari de …
O tarta simpla, fara bataie de cap, cu un blat mai putin pretentios, pentru ca nu trebuie copt fara umplutura. Crema in sine contine exact ce scrie in titlu, plus putin zahar. Aluatul pentru blat …
Propunerea mea de astazi este o reteta foarte simpla, versatila, pentru ca se poate face cu o multitudine de fructe. De data asta am facut-o cu mere, pentru ca sunt in sezon. Dar o puteti …
Astazi este, oficial, prima zi de toamna. Nori, racoare, deci avem conditii optime pentru ceva bucatareala. Si pentru ca toamna e cel mai darnic anotimp, pietele sunt pline de fructe. Asa ca m-am gandit sa …
Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca. A fost inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa …
Tarta cu smochine este o prajitura de casa deosebita. Pe langa faptul ca e foarte buna la gust, arata senzational. Smochinele bine coapte, taiate felii, sunt ca niste bijuterii rubinii, care cu siguranta vor impresiona …
Briose cu iaurt si zmeura, iata o noua reteta rapida, simpla si ieftina. Va incurajez sa va invitati copiii in bucatarie. Sa gatiti impreuna cu ei aceste briose, care va vor incanta pe toti. Atat …
Haideti sa mai experimentam putin. Pentru azi, m-am gandit la o reteta de fursecuri cu orez expandat. Un ingredient mai neobisnuit, dar care confera o textura deosebita, deopotriva aerata si crocanta. Migdalele macinate pot fi …
O prajitura de casa in doua culori, cu ciocolata si glazura de rom autentic, pe care toti cei dragi o vor trece pe lista dulciurilor preferate. Se poate pregati cu succes si pentru o ocazie …
Pâinea cu mălai este frecvent întâlnită în țările anglo-saxone, unde poartă numele de corn bread, dar și în America Latină, în special în Mexic. Se servește de regulă la fel ca pâinea obișnuită. În cazul …
Pentru ca se apropie marea sarbatoare a invierii Domnului, trebuie sa fim pregatiti din toate punctele de vedere. Sufletesc, trupesc si gastronomic. Sa va impartasesc asadar reteta mea de pasca.
Reteta asta ii apartine lui Mary Berry, mama bucatariei britanice. Am urmat indicaţiile pas cu pas, (ca doar cine sunt eu sa o contrazic? ☺), iar rezultatul e delicioso-spectaculos! Si nici nu e greu de …
Tarta aceasta cu miere vă va însenina ziua, garantat. Este îndulcită preponderent cu miere, evident, având în compoziție și foarte puțin zahăr. Are și avantajul că nu necesită coacerea separată a blatului, așa că este …
Tarta cu zmeura si migdale este una dintre preferatele mele. Imi place la nebunie umplutura fina de frangipane in combinatie cu aroma dulce-acrisoara a fructelor. O prajitura de casa grozava, pe care o fac mereu, …
Cheesecake cu smochine, o prajitura de casa minunata, pe care v-o recomand din toata inima. Nu este prea dulce si are aroma de cafea, intregita de savoarea indragitelor smochine.
Cand vine vorba de dulciuri de post, suntem putin descumpanite, pentru ca ni se pare ca nu putem “construi” mare lucru din ingrediente putine si prea putin ofertante. Ce sa faci fara oua, fara lapte, …
Haideti sa gatim si o prajitura fara faina, deosebit de fina (n-am gasit alta rima :)). E potrivita pentru persoanele cu intoleranta la gluten, dar devorata de toata lumea care iubeste ciocolata.
Quiche este o denumire generica pentru o tarta sarata. Cu blat din aluat fraged, umplut cu un amestec de oua si smantana. Acesta se toarna peste (aproape) orice ne poate trece prin cap, de la …
Pentru mine, strudelul cu gutui este unul dintre deserturile cu gust de copilarie. Aroma dulce-acrisoara, discret amaruie, completata de nuci crocante si aluatul bine rumenit…Toate imi amintesc de bunici si de copiii de pe strada, …
Tarta cu lamaie este unul dintre cele mai fine si racoritoare deserturi. Se potriveste de minune mai ales pentru mesele de vara. Dar la fel de bine si pentru cele de la sarbatorile traditionale, de …
Pentru ziua iubitului meu sot am facut o tarta foarte interesanta. E pe baza de lapte condensat, pe care l-am gasit, dupa lupte seculare, la un magazin cu produse slave. Mai nou puteți găsi lapte …
Sa continuam in aceeasi nota a mirosului de paine calda, poate cea mai minunata si mai familiara aroma. Ne binedispune si ne aduce impreuna cu cei dragi, amintindu-ne de anii copilariei, de praful de pe …
Indiferent despre ce ocazii fericite din viata noastra am vorbi, tuturor ne place sa le petrecem cu mese bogate, pline de bunatati. Aperitive, fripturi, sarmale, prajituri si tot tacamul. Dar oricate dulciuri am pune pe …
Tarta cu crema de vanilie si zmeura este una dintre prajiturile de casa pe care le iubeste fiul meu. Il inteleg, pentru ca si mie imi place foarte mult. Ador blatul crocant, crema catifelata, cu …
Cred ca o reteta buna de cheesecake trebuie sa existe in caietul cu retete al oricarei gospodine moderne. E desertul ideal, simplu de facut, nu necesita o indemanare deosebita, are ingrediente relativ comune, iar rezultatul …
Astazi am profitat de vremea ceva mai racoroasa si am avut curaj sa aprind cuptorul. Si cum nu am timp foarte mult, m-am hotarat sa fac o prajitura cu iaurt si fructe. Cred ca este …
M-am gandit sa impletesc pasiunea pentru ciocolata a familiei mele cu traditiile Pascale. Astfel a aparut acesta varianta de pasca, evident cu ciocolata, pe care v-o impartasesc cu tot dragul. Nu are blat, e usoara, …
Tarta asta e una dintre preferatele mele. Rețeta am găsit-o într-o carte mai veche a lui Mary Berry, de la începutul anilor 90. Are un gust proaspăt și răcoros și nici nu arată prea rău…:)
Prăjitura cu smântână și topping crocant este un desert ușor de făcut, pufos și parfumat. Are o crustă crocantă plină de nuci (sau migdale) și ciocolată. E foarte potrivită și pentru gustarea de la scoală …
Tortul “lapte de pasare” este o minunatie fina si delicata. Cu o consistenta spumoasa, aerata si o aroma divina de vanilie si cacao. Nu e foarte dificil de facut, dar trebuie sa va asigurati ca …
Aceste fursecuri cu glazura de albus sunt niste minunatii pufoase, cu invelis crocant. Glazura are si rolul de a le mentine moi la interior. Asadar se vor pastra foarte bine timp de cateva zile. Daca …
Nu stiu daca si voi ati remarcat, dar eu am constatat un lucru interesant. La toate petrecerile unde lumea aduce cartoane cu prajituri de cofetarie, ca o contributie la “bunul mers” al distractiei, primele dulciuri …
Daca a venit toamna, a sosit si vremea placintei cu dovleac. Poate cea mai cunoscuta placinta romaneasca, dupa cele cu mere si cu branza. Eu am facut-o intr-o tava de tarta, pur si simplu ca …
Aceasta prajitura cu lapte si caramel se numeste, in varianta ei originala, prajitura cu trei feluri de lapte. Ea se regaseste in mai multe bucatarii ale lumii, din Spania si Mexic, pana in Albania sau …
Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta …
Acest tort aduce impreuna trei arome incantatoare, care se completeaza de minune si se pun reciproc in valoare. Vanilie, zmeura si cacao. Blatul pufos, crema catifelata si spuma fructata-parfumata-acrisoara, va vor incanta simturile. Cu siguranta.
Tarta cu nuci si caramel este o specialitate vieneza. Sta la loc de cinste in mai toate cofetariile din capitala Austriei, alaturi de nu mai putin celebrul tort Sacher. Servita langa o cafea, sau un …
De multa vreme imi doream sa fac un desert cu halva, mai ales ca unul dintre cele mai iubite gusturi din copilarie a fost cel de halva, mancata cu paine proaspata. De-a lungul anilor n-am …
Khachapuri, un nume exotic pentru o reteta traditionala georgiana. De fapt niste barcute din aluat, umplute cu branza si ou. Aluatul se face cu iaurt sau chefir si nu contine drojdie, asa ca nu trebuie …
Sunt convinsa ca ati vazut prin supermarket fructe Kaki (sau Sharon). Atunci cand sunt bine coapte sunt foarte dulci, dar nu au cine stie ce aroma. In schimb sunt zemoase si foarte potrivite ca ingredient …
Am facut aceste rulouri cu crema de ciocolata pentru ca eram putin pe fuga. De obicei nu prea folosesc aluat foietaj din comert. Dar cand ma grabesc, iar rezultatul e o prajitura de casa foarte …
Pavlova este o prajitura care inca starneste controverse in ceea ce priveste originea ei. Australienii si neo-zeelandezii se declara, deopotriva, inventatorii acesteia. Un lucru e cert, numele vine de la celebra balerina a inceputului de …
Aceasta prajitura alb-negru a fost inspirata de o reteta a lui James Martin. Pentru ca imi ramasesera niste galbenusuri nefolosite, dupa ce din albusuri am facut bezele, m-am gandit sa le valorific. Zis si facut. …
Va mai sugerez o reteta simpla si rapida, mai gustoasa decat va imaginati. Si va scapa si de bananele prea coapte pe care le-ati uitat in cosul de fructe. Reteta este a lui Paul Hollywood. …
Propunerea de astazi e o reteta potrivita mai ales pentru copii. Pentru ca e moale, parfumata si insiropata cu mult lapte. E unul din deserturile preferate ale copilariei mele. Din pacate, mama mea pierduse reteta. …
Dragii mei, v-ar interesa o reteta simpla de tot, foarte rapida si care reuseste garantat? Fara faina, deci si fara gluten? Dar deosebit de gustoasa? Haideti in bucatarie!
Fie că recunoaștem sau nu, tuturor ne place să ronțăim o costiță (sau o aripioară de pui) bine rumenită. Făcută la grătar sau în cuptor. În stil tradițional românesc, cu sare piper, usturoi, sau aromate …
Prăjitură cu cafea nou-nouță, pufoasă, aromată, glazurată! E perfectă pentru îndrăgostiții de cafea, dar nu numai. Iar dacă puneți și cardamom în compoziție veți avea o revelație. Sigur că puteți sări peste cardamom, dar ar …
Lume, lume, vedeți aici cea mai rapida reteta de negresa! Gata in maxim 30 de minute, minunat de cremoasa si poate fi facuta chiar si de incepatori in ale bucatariei!
Tradus în limba română, pain au chocolat înseamnă pâine cu ciocolată. Hmmm, adevărat și nu prea…Ciocolata este, deci până aici toate bune și frumoase. Dar pâine?! Nu, categoric nu! E aluat franțuzesc! Nu lăsați acest …
Prăjitura pinguin este varianta de casă a cunoscutului desert pentru copii, Kinder pingui. Prin urmare nu poate fi decât o minunăție de dulcegărie! Blat de cacao, cremă de frișcă aromată cu miere, glazură de ciocolată. …
Untul de arahide este un produs adorat de americani. Și pe bună dreptate! Poate fi consumat uns pe pâine, sau adăugat în prăjituri. Sau ca un ingredient exotic în sosuri. Sau în marinade pentru carne. …
Tarta Saint-Tropez sau, pe numele franțuzesc, tarte tropezienne. Sau prăjitura preferată a lui Brigitte Bardot. BB, sex-simbolul anilor 60. Sună interesant, nu-i așa? Pe mine m-a făcut curioasă. Curioasă să aflu ce preferințe gastronomice avea …
Pogace înseamnă un fel de pâine sau chifle, fiind mai cunoscute în Ardeal. Asta pentru că ele sunt foarte populare în Ungaria. Ca de altfel și în toată zona Balcanilor. Sunt pufoase, aromate și pot …
Am încercat această prajitura cu scortisoara la îndemnul virtual al lui David Lebovitz. Ulterior am modificat-o puțin si am fost încantată de rezultat. Prăjitura are două straturi. Unul mai consistent și unul cremos. Plus o …
Să ne amintim o rețetă extrem de cunoscută. Prăjitură fragedă cu gem. Simplu de făcut și foarte gustoasă. Ușor ”modernizată”, prin adăugarea de migdale măcinate. Ceea ce îi conferă o finețe deosebită și un plus …
Fără îndoială, aceasta este cea mai pufoasă pâine din lume. Și vă asigur că nu exagerez deloc. Magia pâinii japoneze se datorează unui secret: tangzhong. Ce este tangzhong, o să mă întrebați. Ei bine, e …