PLACINTA CU PRAZ SI CIUPERCI
Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu …
Placinte
Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu …
Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si …
Povestea acestui desert a inceput in urma cu sapte ani. Atunci cand am mancat la mare, la un restaurant libanez, o dulcegarie cu numele asta. Eram o gasca de vreo 20 de prieteni, care in …
Empanadas sunt niste aperitive foarte populare in Argentina, Spania si alte tari vorbitoare de limba spaniola. Sunt un fel de plăcințele, coapte sau prajite, cu umpluturi diverse, de la carne pana la branza si chiar …
Kunefe, pentru mine, a fost o revelatie. Am mancat pentru prima oara acest desert turcesc imediat dupa 1990, intr-o excursie la Istanbul. Se mai numeste si cataif cu branza. Kunefe este foarte popular in toate …
Incurajata de vremea prietenoasa (astazi au fost doar 26 de grade), m-am gandit sa aprind cuptorul. Cum de ce? Ca sa fac un strudel minunat, cu caise si branza ricotta. Despre calitatile nutritionale ale caiselor …
Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar …
Rapida si foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa. Aceasta prajitura greceasca va va cuceri prin simplitatea si aromele ei. Vanilia, lamaia si caramelul se imbina perfect, iar consistenta pufoasa si insiropata …
Cred ca ar fi mai corect s-o denumesc placinta cu branze, pentru ca in umplutura am amestecat trei feluri de astfel de lactate: crema de branza, mascarpone si ricotta. Sunteti la curent deja cu faptul …
Pentru mine, strudelul cu gutui este unul dintre deserturile cu gust de copilarie. Aroma dulce-acrisoara, discret amaruie, completata de nuci crocante si aluatul bine rumenit…Toate imi amintesc de bunici si de copiii de pe strada, …
Daca a venit toamna, a sosit si vremea placintei cu dovleac. Poate cea mai cunoscuta placinta romaneasca, dupa cele cu mere si cu branza. Eu am facut-o intr-o tava de tarta, pur si simplu ca …
Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta …
Nu stiu ce mi-a venit astazi, dar m-a apucat o pofta de coltunasi moldovenesti cu branza. N-am mai facut asa ceva de cativa ani. Nu de lene, (desi implica multa manopera), ci pentru ca am …
Khachapuri, un nume exotic pentru o reteta traditionala georgiana. De fapt niste barcute din aluat, umplute cu branza si ou. Aluatul se face cu iaurt sau chefir si nu contine drojdie, asa ca nu trebuie …
Rețeta simbol a bucătăriei moldovenești, delicioasele poale-n brâu îmi amintesc, mai mult decât orice, de copilărie. Aluat pufos, parfumat, ca de cozonac și brânză dulce, aromată, cu (sau fără :)) stafide. Mâncare pentru suflet. Pentru …