PAINE RAPIDA
Daca si voua vi se intampla sa ramaneti cateodata fara paine, exact cand s-au inchis deja magazinele, va impartasesc o reteta de paine rapida. E gata in 40-45 de minute si se face fara drojdie. …
Daca si voua vi se intampla sa ramaneti cateodata fara paine, exact cand s-au inchis deja magazinele, va impartasesc o reteta de paine rapida. E gata in 40-45 de minute si se face fara drojdie. …
Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic. Moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le …
Aceasta reteta de paine fara framantare este visul oricarui pasionat de bucatarie. Adica sa faci paine in casa, fara niciun efort si sa-ti mai si iasa? Pare o utopie, dar nu e. Se face foarte …
Recunosc, cu mana pe inima, ca imi place la nebunie painea. Mai ales calda, evident. Si imi place sa fac paine. Sa framant aluatul, sa-l vad cum creste, cum se rumeneste in cuptor… Apoi sa …
Colaceii suedezi sunt un preparat traditional suedez, evident, care se mananca de obicei de Craciun. Pe noi nu ne impiedica absolut nimeni si nimic sa-i mancam si de Craciun, si de Pasti, sau oricand avem …
Lipiile indiene (paratha) sunt o slabiciune a familiei noastre. Au o textura asemanatoare foietajului, sunt crocante si pur si simplu irezistibile! Sunt nemaipomenite calde, cu branza sau mancare cu sos, gen curry. Necesita un pic …
Cine nu iubeste mirosul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor? Iar daca la aluatul imbogatit cu lapte si oua mai adaugam si putina miere, cred ca putem incepe deja sa salivam. E grozav de …
Lipiile cu ceapa verde sunt foarte iubite la noi acasa. Este o reteta chinezeasca de post absolut senzationala, pe care o veti adora. Oricum si oricand. Pentru ca sunt usor de facut, gustoase, crocante si …
Cu aceasta reteta de paine dulce impletita continuam periplul prin bucatariile lumii. Vorbim astazi despre o paine evreiasca, pe numele ei challah, care se consuma cu ocazia Sabatului. Traditionala sau nu, rituala sau nu, painea …
Astazi am o propunere foarte tentanta. O paine pe cat de aratoasa, pe atat de buna. Se poate manca simpla, sau in orice combinatie. Seamana destul de bine cu o pizza si totusi e altfel. …
O paine senzationala pentru o duminica in familie, cu aroma ademenitoare de nuca si nu numai! In functie de gust si buget, puteti adauga branza Roquefort, Gorgonzola, Brie sau chiar branza de burduf! Pentru ca, …
Pâinea cu mălai este frecvent întâlnită în țările anglo-saxone, unde poartă numele de corn bread, dar și în America Latină, în special în Mexic. Se servește de regulă la fel ca pâinea obișnuită. În cazul …
Sa continuam in aceeasi nota a mirosului de paine calda, poate cea mai minunata si mai familiara aroma. Ne binedispune si ne aduce impreuna cu cei dragi, amintindu-ne de anii copilariei, de praful de pe …
Dacă ați uitat să cumpărați pâine pentru cină, nu intrați în panică. Puteți pregăti rapid câteva lipii. Fiind fără drojdie, nu necesită timp de creștere. În 5 minute e gata aluatul, îl lăsăm alte 5 …
Pogace înseamnă un fel de pâine sau chifle, fiind mai cunoscute în Ardeal. Asta pentru că ele sunt foarte populare în Ungaria. Ca de altfel și în toată zona Balcanilor. Sunt pufoase, aromate și pot …
Fără îndoială, aceasta este cea mai pufoasă pâine din lume. Și vă asigur că nu exagerez deloc. Magia pâinii japoneze se datorează unui secret: tangzhong. Ce este tangzhong, o să mă întrebați. Ei bine, e …
Chiflele cu ceapă sunt o idee excelentă pentru un mic dejun de weekend. Sunt foarte gustoase, aspectuoase și hrănitoare. Pot fi mâncate simple. Sau cu unt. Sau cu brânză. Sau cu ce vreți, sau aveți. …