CHEESECAKE BROWNIE
Cheesecake brownie e o combinatie minunata de prajitura cu ciocolata si crema de branza. Adica genul de desert doi in unu. Care ii poate multumi dintr-o lovitura si pe iubitorii de negresa si pe cei …
Cheesecake brownie e o combinatie minunata de prajitura cu ciocolata si crema de branza. Adica genul de desert doi in unu. Care ii poate multumi dintr-o lovitura si pe iubitorii de negresa si pe cei …
Cine spune ca un chec nu poate fi special, sau festiv, nu a incercat aceasta reteta. Cu o combinatie de doua blaturi cu compozitie diferita si glazura de ciocolata cu crantz din susan… Ei, ce …
Sigur ca ciocolata neagra e preferata tuturor, dar sa nu o ignoram pe cea alba. Incercand tot felul de retete, am descoperit ca ciocolata alba e un ingredient deosebit. Ea ofera gust foarte special dulciurilor …
Adorate deopotriva de copii si oameni mari, trufele de ciocolata sunt un deliciu pe care il putem face si acasa cu usurinta. Asa cum ar spune prietena mea, Efi, sunt cam calorigene, dar la urma …
Batoanele Snickers fac parte dintre dulciurile foarte iubite de noi toti. Daca sunteti curiosi cum se poate face asa ceva acasa si fara cuptor, va invit sa lecturati. Si apoi sa incercati. Reteta este din …
Dragoste la prima degustare, asta mi s-a intamplat saptamana trecuta, cand am facut prajitura asta. Si alor mei la fel. Adica e buna rau, pe cuvant! Echilibrata si ca gust si la consistenta. Și dulce, …
Rulada cu crema si alune de padure este o prajitura de casa relativ simpla, dar de mare efect. Blatul pufos, crema fina si aroma deosebita a alunelor de padure, fac din aceasta rulada un desert …
Sunt moldoveanca in cuget si-n simtiri, desi locuiesc in Bucuresti de peste 25 de ani. Si ca orice moldovean care se respecta, in fiecare an trebuie sa fac celebrii mucenici din aluat de cozonac insiropat. …
Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si …
Mousse de avocado si cacao e propunerea mea de astazi. Daca sunteti preocupati de aportul exagerat de calorii si glucide din prajiturile de casa, asta e o reteta pe care o veti iubi. Pentru ca …
Minunatii biscuiti Oreo, pe care ii adora toti copiii, se pot face, iata, si in casa. E drept ca am trisat putin aici. Pentru ca reteta e (aproape) raw-vegana. Nu are zahar si nu se …
Batoanele cu nuca de cocos sunt o variantă de casă a bine cunoscutelor batoane Bounty. Această rețetă este adaptată preferințelor (familiei) mele, pentru ca am adaugat niscaiva cafeluta in umplutură. Dar se poate renunta la …
Parca a trecut prea mult timp de cand nu v-am mai facut o propunere de briose ☺. Cred ca v-ati lamurit ca fac parte dintre dulciurile preferate de familia mea. Asa ca astăzi vom “executa” …
Povestea acestui desert a inceput in urma cu sapte ani. Atunci cand am mancat la mare, la un restaurant libanez, o dulcegarie cu numele asta. Eram o gasca de vreo 20 de prieteni, care in …
Briosele sunt, in opinia mea, unele dintre cele mai simple si rapide dulciuri de preparat. Însă fara a face rabat de la gust si aspect. Nu necesita o indemanare deosebita si se pot face si …
Cheesecake cu caise este o noua prajitura de casa potrivita pentru zilele fierbinti, de vara. Pentru ca nu necesita coacere si este dulce-acrisoara si racoritoare. Cred ca este imperativ sa profitam de fructele estivale. Caisele …
Azi am incercat reteta de cornulete de post pe care o am de la prietena mea, Veronica Barbu. Am fost putin sceptica atunci cand mi-a spus ca se topesc in gura, dar avea dreptate! Incercati …
Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …
Foarte potrivite pentru o petrecere de copii, aceste mini briose cu ciocolata fac furori printre cei mici. Sunt micute, dragute si pline de ciocolata. Compozitia este, in fapt, una asemanatoare cu o negresa, dar mai …
Nu stiu altii cum sunt, dar eu am inceput deja pregatirile pentru sezonul cald. Adica incerc sa experimentez cat mai multe retete rapide, care se fac fara sa folosesc cuptorul si sa nu dezamageasca nici …
Aviz amatorilor de gogosi: aceasta reteta de gogosi pufoase din cartofi trebuie neaparat notata! Si facuta. Sunt o nebunie! Poate n-o sa ma credeti, dar ce va costa sa incercati? Se fac usor, nu sunt …
Cred ca turta dulce ne aminteste tuturor de copilarie. Doar ca cea pe care o stim cu totii are o aroma bine definita de scortisoara si cam atat. Si nu ca as avea o problema …
Mai nou, am facut o pasiune pentru ciocolata alba. Nu ma omor dupa ea ca atare, s-o mananc simpla, dar in prajituri e dementiala! Si cum prajiturile cu ciocolata neagra se cheama negrese, astea cu …
Prajitura cu fulgi de porumb face parte din categoria dulciurilor de casa rapide, usoare si fara coacere. Este o reteta de prajitura foarte potrivita pentru incepatori, dar si pentru cei grabiti, sau foarte ocupati. Faptul …
Cartofii dulci sunt o curiozitate apărută în ultimii ani prin magazinele românești. Sunt sigură că mulți dintre noi ne-am întrebat, cel puțin o dată, ce se poate face cu ei. Pentru că sunt într-adevăr dulci, …
Prăjitura Louise, sau prăjitura cu zmeură și nucă de cocos, este un desert deosebit de bun și ușor de preparat. Dacă este păstrată într-o cutie cu capac, deci bine acoperită, rezistă până la o săptămână, …
O prajitura cu multa cafea, foarte potrivita la cafea, desigur. Daca tot veni vorba, sunt convinsa ca apa e cel mai important element al vietii. Pentru ca fara apa, nu poti face cafea! Atat de …
1 iunie este ziua pe care o asteptam toti, pentru ca, nu-i asa, toti suntem copii, macar in suflet. Iar Ziua Copilului fara ceva dulce sigur nu are acelasi farmec. Briosele cu ciocolata ne vor …
Asta e o prajitura mai speciala, potrivita pentru o ocazie mai speciala, cum ar fi Valentine’s day. Ar trebui servita cu niste fructe de padure. Eu n-am avut pe moment si le-am inlocuit cu bobite …
Bezelele sunt printre prajiturile de casa preferate ale fiului meu. Si nu pot spune ca nu il inteleg. Iar aceasta reteta de bezele cu nuci si ciocolata este una excelenta. Foarte multe gospodine se tem …
Un lucru e cert. Romanii iubesc cornuletele. Poate pentru nostalgia pe care ne-o trezesc, pentru ca erau dulciurile copilariei, pe care ni le faceau mama, sau bunica. Poate pentru fragezimea lor, sau pentru ca sunt …
Iata o varianta de casa a indragitelor prajituri Kinder milch-schnitte. Pufoase, cremoase si gustoase si nu foarte greu de facut, aceste felii cu crema de lapte vor deveni rapid unele dintre dulciurile preferate ale celor …
Fursecurile leopard sunt, la fel ca si felina omonima, frumoase si periculoase. Adica periculos de bune. Pline de ciocolata si cu o textura frageda si ademenitoare. Tocmai pentru ca ai nostri copii nu se pot …
Kunefe, pentru mine, a fost o revelatie. Am mancat pentru prima oara acest desert turcesc imediat dupa 1990, intr-o excursie la Istanbul. Se mai numeste si cataif cu branza. Kunefe este foarte popular in toate …
Prietenul nostru, Radu, a fost anul trecut la Lisabona, unde a mancat cel mai cunoscut desert lusitan, pasteis de Belem. I-a placut atat de mult, incat m-a rugat sa-l fac si eu, pentru ca-i este …
Incurajata de vremea prietenoasa (astazi au fost doar 26 de grade), m-am gandit sa aprind cuptorul. Cum de ce? Ca sa fac un strudel minunat, cu caise si branza ricotta. Despre calitatile nutritionale ale caiselor …
Surpriza cu capsuni este, mai exact, o cutie din ciocolata umpluta cu o crema spumoasa cu aroma de vanilie. Si multe capsuni. O prajitura de casa absolut minunata, cu un gust divin si care si …
Oricat mi-ar placea sa experimentez retete noi, sunt momente in care mi se face dor de un dulce clasic. Ceva care sa-mi aminteasca de vremurile in care abia deschideam ochii in lumea bucatariei, alaturi de …
Reteta clasica a bucatariei frantuzesti, madeleines sunt, in fapt, niste fursecuri pufoase cu aroma de unt. Au o forma speciala, consacrata, de scoica, dar in afara de asta nu necesita nimic deosebit pentru a fi …
Ceva rapid si de succes , de pregatit intre doua feluri de mancare.
Ce-ti poti dori mai mult de la o prajitura de casa? Sa fie dulce, poate si putin acrisoara, cu o aroma tropicala, sa fie si insiropata? E posibil sa si arate la fel de apetisanta …
Vreau sa ma adresez inca din start celor neincrezatori. Nu strambati din nas, va rog, prajitura cu morcovi este absolut minunata! Pufoasa, parfumata, putin crocanta, gratie nucilor din compozitie, iar pe deasupra mai are si …
Nu stiu daca ma puteti intelege, dar nu prea iubesc stafidele. Adica le mananc simple, ca atare, sau in muesli, dar nu le sufar in prajituri. Stiu ca suna ciudat, dar asta-i situatia, iar baiatul …
Prajitura egipteana cu gris este urmatoarea oprire din periplul meu prin bucatariile orientale. Prajiturile de casa insiropate, pe baza de gris, se regasesc in mai toate tarile musulmane si nu numai. Indiferent ca se numesc …
Astazi va propun un desert foarte gustos, cu ingrediente la indemana tuturor. Ok, recunosc, eu am folosit si tonka pentru a-l aroma, dar nu e cu nimic mai prejos daca puneti doar vanilie. Reteta e …
Clafoutis cu cirese este o prajitura de casa cu radacini in regiunea Limousin din Franta. Este o reteta foarte usor de facut, rapida si surprinzator de placuta la gust. In fapt, vorbim despre un fel …
Reteta asta nu e una foarte complicata, dar e nevoie de rabdare la modelarea “cornitelor”. Coarnele de gazela sunt niste fursecuri foarte populare in Maroc, tara lor de origine. Sunt facute dintr-o pasta de migdale …
Parca a trecut prea mult timp de cand nu v-am mai facut o propunere de briose ☺. Cred ca v-ati lamurit ca fac parte dintre dulciurile preferate de familia mea. Asadar astăzi vom “executa” niste …
Un desert foarte simplu, rapid și foarte gustos. Perfect pentru five o’clock tea, dar și pentru oricare alt moment al zilei.
Fiul meu e mare fan scortisoara, asa ca nu fiti surprinsi daca veti gasi multe retete pe aici cu respectiva aroma. Daca nu o iubiti la fel de mult, puteti renunta fara probleme la ea. …
Vreau sa va spun de la bun inceput ca acest tort medovik a devenit, din momentul in care l-am gustat, unul dintre cele mai iubite deserturi la noi acasa. Numele tortului provine de la cuvantul …
Desert special pentru intolerantii la gluten, prajitura de azi e deosebit de fina, usor de facut si de mare efect. Mie imi place pentru ca are in compozitie migdale macinate, pe care le iubesc. Dar …
Fursecuri cu ciocolata sau, asa cum le cunosc copiii nostri cei mult plimbati prin mall-uri, chocolate chip cookies, asta este propunerea mea pentru un desert de mare succes. Sunt o nebunie! Cum se poate sa …
Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar …
Prajitura cu grepfrut este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Poate v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala. De aceea, grepfruit-ul este o alternativa …
Eu cred ca ciocolata e un dar divin si inca nu am cunoscut pe cineva care sa n-o iubeasca. Si mai cred ca nu putem avea niciodata destule retete cu ciocolata. Mai simple sau mai …
Lemon cheesecake, care va sa zica prajitura cu crema de branza si lamaie. Fara cuptor, fara bataie de cap, acrisoara si racoritoare. E numai buna de potolit pofta de dulce intr-o zi caniculara. In speranta …
Rapida si foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa. Aceasta prajitura greceasca va va cuceri prin simplitatea si aromele ei. Vanilia, lamaia si caramelul se imbina perfect, iar consistenta pufoasa si insiropata …
Prajitura pufoasa cu sos de zmeura este un desert de casa rapid, simplu de facut si cu o textura usoara si aerata. Sosul de zmeura poate fi inlocuit cu unul de capsuni, cirese sau visine. …
M-am gandit sa fac si un desert clasic, cunoscut si iubit de toata lumea. Dar i-am adaugat un blat de cacao, care sa-l sustina si sa-i dea putina structura. Eu l-am facut in forma de …
Un cozonac mai special, cu umplutura de ciocolata si insiropat. Asta mi-am propus sa fac pentru sarbatoarea de Inaltare. E mai curand o prajitura decat un cozonac, deosebit si la gust, dar si ca aspect. …
O prajitura fina, dulce-acrisoara, consistenta si apetisanta. Relativ simplu de facut, e potrivita si pentru un desert de weekend, si pentru musafiri pretentiosi. Sigur ca in loc de lime se poate folosi lamaie, sau chiar …
Cei care iubesc caisele, indiferent de forma lor de prezentare, vor indragi cu siguranta aceasta prajitura cu migdale si caise confiate. Are o aroma deosebita, orientala, precum si o textura interesanta, pentru ca nu contine …
Cred ca ar fi mai corect s-o denumesc placinta cu branze, pentru ca in umplutura am amestecat trei feluri de astfel de lactate: crema de branza, mascarpone si ricotta. Sunteti la curent deja cu faptul …
Printre noi se afla mai multi oameni cu intoleranta la gluten decat va imaginati. Unii nici macar nu au idee ca sufera de aceasta intoleranta. Daca dupa o masa care contine fainoase experimentati stari de …
O tarta simpla, fara bataie de cap, cu un blat mai putin pretentios, pentru ca nu trebuie copt fara umplutura. Crema in sine contine exact ce scrie in titlu, plus putin zahar. Aluatul pentru blat …
Vine, vine, primavara, cantam cu totii in cor la scoala, in copilaria antedecembrista. Acum primavara a cam disparut, din pacate, din peisajul anotimpurilor. Si asa cum ne-am obisnuit sa trecem de la cizme direct la …
Propunerea mea de astazi este o reteta foarte simpla, versatila, pentru ca se poate face cu o multitudine de fructe. De data asta am facut-o cu mere, pentru ca sunt in sezon. Dar o puteti …
Astazi este, oficial, prima zi de toamna. Nori, racoare, deci avem conditii optime pentru ceva bucatareala. Si pentru ca toamna e cel mai darnic anotimp, pietele sunt pline de fructe. Asa ca m-am gandit sa …
Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca. A fost inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa …
Tarta cu smochine este o prajitura de casa deosebita. Pe langa faptul ca e foarte buna la gust, arata senzational. Smochinele bine coapte, taiate felii, sunt ca niste bijuterii rubinii, care cu siguranta vor impresiona …
Haideti sa mai experimentam putin. Pentru azi, m-am gandit la o reteta de fursecuri cu orez expandat. Un ingredient mai neobisnuit, dar care confera o textura deosebita, deopotriva aerata si crocanta. Migdalele macinate pot fi …
O prajitura de casa in doua culori, cu ciocolata si glazura de rom autentic, pe care toti cei dragi o vor trece pe lista dulciurilor preferate. Se poate pregati cu succes si pentru o ocazie …
Prajitura cu popcorn, sau cu floricele de porumb, mai pe romaneste, este o prajitura de casa simpla, rapida si fara coacere. Plina de arome interesante si textura crocanta, va asigur ca aceasta combinatie inedita va …
Pentru ca se apropie marea sarbatoare a invierii Domnului, trebuie sa fim pregatiti din toate punctele de vedere. Sufletesc, trupesc si gastronomic. Sa va impartasesc asadar reteta mea de pasca.
Inca un desert fara cuptor, rapid si gustos. Nu iese o cantitate mare, dar e foarte consistent si, prin urmare, puteti satisface destui pofticiosi.
Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei …
Reteta asta ii apartine lui Mary Berry, mama bucatariei britanice. Am urmat indicaţiile pas cu pas, (ca doar cine sunt eu sa o contrazic? ☺), iar rezultatul e delicioso-spectaculos! Si nici nu e greu de …
Tarta aceasta cu miere vă va însenina ziua, garantat. Este îndulcită preponderent cu miere, evident, având în compoziție și foarte puțin zahăr. Are și avantajul că nu necesită coacerea separată a blatului, așa că este …
Tarta cu zmeura si migdale este una dintre preferatele mele. Imi place la nebunie umplutura fina de frangipane in combinatie cu aroma dulce-acrisoara a fructelor. O prajitura de casa grozava, pe care o fac mereu, …
Cheesecake cu smochine, o prajitura de casa minunata, pe care v-o recomand din toata inima. Nu este prea dulce si are aroma de cafea, intregita de savoarea indragitelor smochine.
Cand vine vorba de dulciuri de post, suntem putin descumpanite, pentru ca ni se pare ca nu putem “construi” mare lucru din ingrediente putine si prea putin ofertante. Ce sa faci fara oua, fara lapte, …
Haideti sa gatim si o prajitura fara faina, deosebit de fina (n-am gasit alta rima :)). E potrivita pentru persoanele cu intoleranta la gluten, dar devorata de toata lumea care iubeste ciocolata.
Pentru mine, strudelul cu gutui este unul dintre deserturile cu gust de copilarie. Aroma dulce-acrisoara, discret amaruie, completata de nuci crocante si aluatul bine rumenit…Toate imi amintesc de bunici si de copiii de pe strada, …
Tarta cu lamaie este unul dintre cele mai fine si racoritoare deserturi. Se potriveste de minune mai ales pentru mesele de vara. Dar la fel de bine si pentru cele de la sarbatorile traditionale, de …
Terina de capsuni, o idée grozava pentru zile speciale, dar si pentru o duminica in familie. Pentru ca se face usor si nu necesita coacere, este o prajitura de casa pe care va garantez ca …
Pentru ziua iubitului meu sot am facut o tarta foarte interesanta. E pe baza de lapte condensat, pe care l-am gasit, dupa lupte seculare, la un magazin cu produse slave. Mai nou puteți găsi lapte …
Indiferent despre ce ocazii fericite din viata noastra am vorbi, tuturor ne place sa le petrecem cu mese bogate, pline de bunatati. Aperitive, fripturi, sarmale, prajituri si tot tacamul. Dar oricate dulciuri am pune pe …
Tarta cu crema de vanilie si zmeura este una dintre prajiturile de casa pe care le iubeste fiul meu. Il inteleg, pentru ca si mie imi place foarte mult. Ador blatul crocant, crema catifelata, cu …
In aceeasi nota a deserturilor rapide si fara cuptor, insa fara a face rabat la gust, va propun o reteta simpla, de sorginte italiana, al carei nume, in limba de origine, inseamna practic “smantana coapta”. …
Exact. Inghetata de avocado, ati citit bine. Cine s-ar fi gandit ca din acest fruct minune, plin de calitati nutritive (si chiar terapeutice) exceptionale, se poate face asa ceva? E un ingredient la moda. Il …
Cred ca o reteta buna de cheesecake trebuie sa existe in caietul cu retete al oricarei gospodine moderne. E desertul ideal, simplu de facut, nu necesita o indemanare deosebita, are ingrediente relativ comune, iar rezultatul …
Astazi am profitat de vremea ceva mai racoroasa si am avut curaj sa aprind cuptorul. Si cum nu am timp foarte mult, m-am hotarat sa fac o prajitura cu iaurt si fructe. Cred ca este …
Marquise este un desert special, pe baza de ciocolata, frisca, oua si unt, care se serveste bine racit. Seamana mult cu un mousse de ciocolata, deci pregatiti-va sa va lingeti pe degete! E destul de …
M-am gandit sa impletesc pasiunea pentru ciocolata a familiei mele cu traditiile Pascale. Astfel a aparut acesta varianta de pasca, evident cu ciocolata, pe care v-o impartasesc cu tot dragul. Nu are blat, e usoara, …
Tarta asta e una dintre preferatele mele. Rețeta am găsit-o într-o carte mai veche a lui Mary Berry, de la începutul anilor 90. Are un gust proaspăt și răcoros și nici nu arată prea rău…:)
Prăjitura cu smântână și topping crocant este un desert ușor de făcut, pufos și parfumat. Are o crustă crocantă plină de nuci (sau migdale) și ciocolată. E foarte potrivită și pentru gustarea de la scoală …
Tortul “lapte de pasare” este o minunatie fina si delicata. Cu o consistenta spumoasa, aerata si o aroma divina de vanilie si cacao. Nu e foarte dificil de facut, dar trebuie sa va asigurati ca …
Aceste fursecuri cu glazura de albus sunt niste minunatii pufoase, cu invelis crocant. Glazura are si rolul de a le mentine moi la interior. Asadar se vor pastra foarte bine timp de cateva zile. Daca …
Nu stiu daca si voi ati remarcat, dar eu am constatat un lucru interesant. La toate petrecerile unde lumea aduce cartoane cu prajituri de cofetarie, ca o contributie la “bunul mers” al distractiei, primele dulciuri …
Daca a venit toamna, a sosit si vremea placintei cu dovleac. Poate cea mai cunoscuta placinta romaneasca, dupa cele cu mere si cu branza. Eu am facut-o intr-o tava de tarta, pur si simplu ca …
Aceasta reteta de tarta cu ciocolata este una perfecta. Pentru ca are un gust minunat (ciocolata, deh), arata bine si este foarte-foarte-foarte simplu si rapid de facut! Si nu necesita nici coacere! Adica o pot …
Aceasta prajitura cu lapte si caramel se numeste, in varianta ei originala, prajitura cu trei feluri de lapte. Ea se regaseste in mai multe bucatarii ale lumii, din Spania si Mexic, pana in Albania sau …
Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta …
Acest tort aduce impreuna trei arome incantatoare, care se completeaza de minune si se pun reciproc in valoare. Vanilie, zmeura si cacao. Blatul pufos, crema catifelata si spuma fructata-parfumata-acrisoara, va vor incanta simturile. Cu siguranta.
Nu stiu ce mi-a venit astazi, dar m-a apucat o pofta de coltunasi moldovenesti cu branza. N-am mai facut asa ceva de cativa ani. Nu de lene, (desi implica multa manopera), ci pentru ca am …
Tarta cu nuci si caramel este o specialitate vieneza. Sta la loc de cinste in mai toate cofetariile din capitala Austriei, alaturi de nu mai putin celebrul tort Sacher. Servita langa o cafea, sau un …
Am mai povestit si cu alta ocazie despre slabiciunea mea pentru halva. Caut in continuare modalitati de a o folosi in diverse preparate, pentru ca ador parfumul si gustul ei. Mai nou, m-am gandit ce-ar …
De multa vreme imi doream sa fac un desert cu halva, mai ales ca unul dintre cele mai iubite gusturi din copilarie a fost cel de halva, mancata cu paine proaspata. De-a lungul anilor n-am …
Laptele de cocos este o alternativa foarte buna la laptele obisnuit. Nu numai pentru gustul sau deosebit, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre. Este bogat in proteine, mangan, cupru, fosfor, fier, …
Sunt convinsa ca ati vazut prin supermarket fructe Kaki (sau Sharon). Atunci cand sunt bine coapte sunt foarte dulci, dar nu au cine stie ce aroma. In schimb sunt zemoase si foarte potrivite ca ingredient …
Am facut aceste rulouri cu crema de ciocolata pentru ca eram putin pe fuga. De obicei nu prea folosesc aluat foietaj din comert. Dar cand ma grabesc, iar rezultatul e o prajitura de casa foarte …
Pavlova este o prajitura care inca starneste controverse in ceea ce priveste originea ei. Australienii si neo-zeelandezii se declara, deopotriva, inventatorii acesteia. Un lucru e cert, numele vine de la celebra balerina a inceputului de …
Vi s-a intamplat si voua sa va ceara copiii prajituri ca cele de la X sau Y fast-food, sau cafenea? “Da, mami, sunt foarte bune gogosile tale, dar nu seamana cu alea, asa, colorate, yummy, …
Pentru zilele toride, cand ne omoara numai gandul aprinderii cuptorului, va sugerez o reteta usoara. Nu necesita coacere, e foarte gustoasa, spornica si arata de parca ati muncit la ea ore in sir. Si un …
Aceasta prajitura alb-negru a fost inspirata de o reteta a lui James Martin. Pentru ca imi ramasesera niste galbenusuri nefolosite, dupa ce din albusuri am facut bezele, m-am gandit sa le valorific. Zis si facut. …
Un desert simplu de facut si foarte gustos. Gogoselele mele rapide sunt solutia perfecta pentru zilele in care suntem in criza de timp, iar celor mici nici ca le pasa! Ei vor ceva dulce si …
Va mai sugerez o reteta simpla si rapida, mai gustoasa decat va imaginati. Si va scapa si de bananele prea coapte pe care le-ati uitat in cosul de fructe. Reteta este a lui Paul Hollywood. …
Propunerea de astazi e o reteta potrivita mai ales pentru copii. Pentru ca e moale, parfumata si insiropata cu mult lapte. E unul din deserturile preferate ale copilariei mele. Din pacate, mama mea pierduse reteta. …
Dragii mei, v-ar interesa o reteta simpla de tot, foarte rapida si care reuseste garantat? Fara faina, deci si fara gluten? Dar deosebit de gustoasa? Haideti in bucatarie!
Istoria ne spune că loukoumades există încă de pe vremea primei Olimpiade. Adică de prin anul 776 înainte de Christos. Interesant, nu-i așa? Învingătorii primeau, în afară de cununa de lauri, gogoși cu miere. Deci, …