COZONAC

Continuam pregatirile de Pasti cu o reteta de cozonac. Are cateva ingrediente inedite, care-l fac (si-l pastreaza cateva zile bune), moale si pufos. Ingredientele cu pricina sunt laptele batut, despre care puteti citi mai multe …

ECLERE

Eclerele sunt, fara indoiala, prajiturile pe care le iubeste toata lumea. Umplute cu crema de vanilie, de ciocolata, sau de cafea, sau pur si simplu cu frisca, satisfac toate gusturile si poftele. Propunerea mea este …

CHURROS

Am devenit cu totii foarte “cosmopoliti” in materie de gusturi culinare. Inclusiv copiii nostri nu mai mananca cu placere decat pizza, paste, nachos, fajita, tiramisu etc. Prin urmare, noi, mamele, ce sa facem, ne aliniem …

TORT SACHER

  Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca. A fost inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa …

TARTA CU SMOCHINE

   Tarta cu smochine este o prajitura de casa deosebita. Pe langa faptul ca e foarte buna la gust, arata senzational. Smochinele bine coapte, taiate felii, sunt ca niste bijuterii rubinii, care cu siguranta vor impresiona …

TARTA CU MIERE

Tarta aceasta cu miere vă va însenina ziua, garantat. Este îndulcită preponderent cu miere, evident, având în compoziție și foarte puțin zahăr. Are și avantajul că nu necesită coacerea separată a blatului, așa că este …

TARTA CU LIME

Pentru ziua iubitului meu sot am facut o tarta foarte interesanta. E pe baza de lapte condensat, pe care l-am gasit, dupa lupte seculare, la un magazin cu produse slave. Mai nou puteți găsi lapte …

PANNA COTTA

  In aceeasi nota a deserturilor rapide si fara cuptor, insa fara a face rabat la gust, va propun o reteta simpla, de sorginte italiana, al carei nume, in limba de origine, inseamna practic “smantana coapta”. …

PAVLOVA CU LAMAIE

 Pavlova este o prajitura care inca starneste controverse in ceea ce priveste originea ei. Australienii si neo-zeelandezii se declara, deopotriva, inventatorii acesteia. Un lucru e cert, numele vine de la celebra balerina a inceputului de …

marocana

MAROCANA

Marocana este o prajitura de casa fina si deosebita. Cu foile din bezea cu nuci si crema de ciocolata. In plus, arata si foarte bine. Are deci, toate calitatile unui desert de zile mari.

BUDINCA DE GRIS

 Propunerea de astazi e o reteta potrivita mai ales pentru copii. Pentru ca e moale, parfumata si insiropata cu mult lapte. E unul din deserturile preferate ale copilariei mele. Din pacate, mama mea pierduse reteta. …

PRĂJITURĂ CU CAFEA

Prăjitură cu cafea nou-nouță, pufoasă, aromată, glazurată! E perfectă pentru îndrăgostiții de cafea, dar nu numai. Iar dacă puneți și cardamom în compoziție veți avea o revelație. Sigur că puteți sări peste cardamom, dar ar …

PAIN AU CHOCOLAT

Tradus în limba română, pain au chocolat înseamnă pâine cu ciocolată. Hmmm, adevărat și nu prea…Ciocolata este, deci până aici toate bune și frumoase. Dar pâine?! Nu, categoric nu! E aluat franțuzesc! Nu lăsați acest …

PRĂJITURA PINGUIN

Prăjitura pinguin este varianta de casă a cunoscutului desert pentru copii, Kinder pingui. Prin urmare nu poate fi decât o minunăție de dulcegărie! Blat de cacao, cremă de frișcă aromată cu miere, glazură de ciocolată. …

TARTĂ SAINT-TROPEZ

Tarta Saint-Tropez sau, pe numele franțuzesc, tarte tropezienne. Sau prăjitura preferată a lui Brigitte Bardot. BB, sex-simbolul anilor 60. Sună interesant, nu-i așa? Pe mine m-a făcut curioasă. Curioasă să aflu ce preferințe gastronomice avea …

PRĂJITURĂ CU GEM

Să ne amintim o rețetă extrem de cunoscută. Prăjitură fragedă cu gem. Simplu de făcut și foarte gustoasă. Ușor ”modernizată”, prin adăugarea de migdale măcinate. Ceea ce îi conferă o finețe deosebită și un plus …

TORT PRAGA

Praga…Ce aș putea să vă spun despre cel mai minunat oraș din lume? Mă rog, după părerea mea. Loc încărcat de istorie și mistere. Clădiri superbe, oameni prietenoși, atmosferă caldă, primitoare. Și nu în ultimul …