VINETE UMPLUTE
Ce mai gatim azi? Iata o idee! Vinete umplute. Daca v-ati plictisit de banala salata de vinete, sau zacusca, sau musaca, va ofer o alternativa. Si nu va faceti griji, nu e nevoie sa afumati …
Ce mai gatim azi? Iata o idee! Vinete umplute. Daca v-ati plictisit de banala salata de vinete, sau zacusca, sau musaca, va ofer o alternativa. Si nu va faceti griji, nu e nevoie sa afumati …
Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 …
Nachos la cuptor, iata o noua idee de mancare potrivita pentru copiii nazurosi, pasionati de fast-food. Facand o concesie mica, adica folosind niste chips-uri de tortilla, vom reusi sa-i „pacalim”. Adica sa aprecieze un fel …
Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu …
Tarta cu ceapa caramelizata este un aperitiv deosebit, potrivit pentru ocazii speciale. Pentru cand vreti sa va rasfatati si sa va impresionati oaspetii. Combinatia surprinzatoare de gusturi si texturi va va aduce garantat zambetul pe …
Daca si voua vi se intampla sa ramaneti cateodata fara paine, exact cand s-au inchis deja magazinele, va impartasesc o reteta de paine rapida. E gata in 40-45 de minute si se face fara drojdie. …
Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic. Moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le …
Aceasta reteta de paine fara framantare este visul oricarui pasionat de bucatarie. Adica sa faci paine in casa, fara niciun efort si sa-ti mai si iasa? Pare o utopie, dar nu e. Se face foarte …
Mini tartele cu legume sunt o noua sugestie pentru un aperitiv deosebit, potrivit pentru o masa de sarbatoare. Reteta e simpla, tartele sunt foarte gustoase, dar si aspectuoase, iar oaspetii vor crede că ati petrecut …
Recunosc, cu mana pe inima, ca imi place la nebunie painea. Mai ales calda, evident. Si imi place sa fac paine. Sa framant aluatul, sa-l vad cum creste, cum se rumeneste in cuptor… Apoi sa …
Empanadas sunt niste aperitive foarte populare in Argentina, Spania si alte tari vorbitoare de limba spaniola. Sunt un fel de plăcințele, coapte sau prajite, cu umpluturi diverse, de la carne pana la branza si chiar …
Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare. Varianta mea de reteta contine la capitolul …
Colaceii suedezi sunt un preparat traditional suedez, evident, care se mananca de obicei de Craciun. Pe noi nu ne impiedica absolut nimeni si nimic sa-i mancam si de Craciun, si de Pasti, sau oricand avem …
Lipiile indiene (paratha) sunt o slabiciune a familiei noastre. Au o textura asemanatoare foietajului, sunt crocante si pur si simplu irezistibile! Sunt nemaipomenite calde, cu branza sau mancare cu sos, gen curry. Necesita un pic …
Cine nu iubeste mirosul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor? Iar daca la aluatul imbogatit cu lapte si oua mai adaugam si putina miere, cred ca putem incepe deja sa salivam. E grozav de …
Lipiile cu ceapa verde sunt foarte iubite la noi acasa. Este o reteta chinezeasca de post absolut senzationala, pe care o veti adora. Oricum si oricand. Pentru ca sunt usor de facut, gustoase, crocante si …
Tarta cu masline, iaurt si busuioc este un aperitiv spectaculos si racoritor. Este potrivit si pentru o masa de sarbatoare, dar si pentru un picnic. Desi se face din ingrediente comune, combinatia dintre ele este …
Cu aceasta reteta de paine dulce impletita continuam periplul prin bucatariile lumii. Vorbim astazi despre o paine evreiasca, pe numele ei challah, care se consuma cu ocazia Sabatului. Traditionala sau nu, rituala sau nu, painea …
Astazi am o propunere foarte tentanta. O paine pe cat de aratoasa, pe atat de buna. Se poate manca simpla, sau in orice combinatie. Seamana destul de bine cu o pizza si totusi e altfel. …
O paine senzationala pentru o duminica in familie, cu aroma ademenitoare de nuca si nu numai! In functie de gust si buget, puteti adauga branza Roquefort, Gorgonzola, Brie sau chiar branza de burduf! Pentru ca, …
Pâinea cu mălai este frecvent întâlnită în țările anglo-saxone, unde poartă numele de corn bread, dar și în America Latină, în special în Mexic. Se servește de regulă la fel ca pâinea obișnuită. În cazul …
Quiche este o denumire generica pentru o tarta sarata. Cu blat din aluat fraged, umplut cu un amestec de oua si smantana. Acesta se toarna peste (aproape) orice ne poate trece prin cap, de la …
Sa continuam in aceeasi nota a mirosului de paine calda, poate cea mai minunata si mai familiara aroma. Ne binedispune si ne aduce impreuna cu cei dragi, amintindu-ne de anii copilariei, de praful de pe …
Khachapuri, un nume exotic pentru o reteta traditionala georgiana. De fapt niste barcute din aluat, umplute cu branza si ou. Aluatul se face cu iaurt sau chefir si nu contine drojdie, asa ca nu trebuie …
Mancare de inspiratie mexicana, quesadilla va deveni rapid una din preferatele copiilor vostri. Pentru ca se vor simti acasa ca la restaurant! Gustoasa, usoara si hranitoare, se face rapid si se mananca la fel de …
Fie că recunoaștem sau nu, tuturor ne place să ronțăim o costiță (sau o aripioară de pui) bine rumenită. Făcută la grătar sau în cuptor. În stil tradițional românesc, cu sare piper, usturoi, sau aromate …
Dacă ați uitat să cumpărați pâine pentru cină, nu intrați în panică. Puteți pregăti rapid câteva lipii. Fiind fără drojdie, nu necesită timp de creștere. În 5 minute e gata aluatul, îl lăsăm alte 5 …
Dacă vă plac ardeii copți, atunci veți iubi această rețetă. E o mâncare perfectă pentru vară, ușoară și gustoasă. Și nu în ultimul rând, frumos colorată. Rețeta e specifică zonei balcanice. Brânza de la interior …
Pogace înseamnă un fel de pâine sau chifle, fiind mai cunoscute în Ardeal. Asta pentru că ele sunt foarte populare în Ungaria. Ca de altfel și în toată zona Balcanilor. Sunt pufoase, aromate și pot …
Fără îndoială, aceasta este cea mai pufoasă pâine din lume. Și vă asigur că nu exagerez deloc. Magia pâinii japoneze se datorează unui secret: tangzhong. Ce este tangzhong, o să mă întrebați. Ei bine, e …
Chiflele cu ceapă sunt o idee excelentă pentru un mic dejun de weekend. Sunt foarte gustoase, aspectuoase și hrănitoare. Pot fi mâncate simple. Sau cu unt. Sau cu brânză. Sau cu ce vreți, sau aveți. …