Bine de stiut Postari

Despre ciocolata

Ciocolata neagra este foarte hranitoare. Cu o conditie, sa cumperi ciocolata neagra de calitate, cu un conținut ridicat de cacao. Aceasta contine o cantitate decenta de fibre solubile si este incarcata cu minerale. 100g de ciocolata neagra cu 70-85% cacao contine: 11 grame de fibre, 67% din cantitatea zilnica recomandata de fier, 58% din CZR de magneziu, 89% din CZR de cupru, 98% din CZR de mangan. Contine, de asemenea, potasiu, fosfor, zinc si seleniu. Grasimile sunt in majoritate saturate si mononesaturate, cu mici cantitati de acizi grasi polinesaturati.

      Ciocolata neagra este o sursa puternica de antioxidanti, fiind un etalon al activitatii antioxidante a alimentelor. Contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Pentru ca este incarcata cu substante nutritive, poate afecta in mod pozitiv sanatatea ta si poate reduce riscul de boli de inima, prin cresterea HDL (colesterolul bun).

      Ciocolata neagra poate reduce, de asemenea, rezistenta la insulina, care este un alt factor de risc comun pentru multe boli, cum ar fi bolile de inima si diabetul zaharat. Un studiu a aratat ca daca se consuma  ciocolata de doua-trei ori pe saptamana, se reduce cu 32 % riscul de a avea placi de aterom calcificate pe artere.

      Un alt beneficiu ar fi capacitatea de a ne proteja pielea de actiunea nociva a soarelui, prin cresterea fluxului sangvin la nivelul pielii, mentinand-o astfel hidratata. 

      Ciocolata neagra poate imbunatati functia cognitiva a creierului, mai ales  la persoanele in varsta cu tulburari mentale. De asemenea, imbunatateste fluenta verbala. In cacao se gasesc substante stimulatoare cum ar fi cafeina si teobromina, responsabile pentru imbunatatirea functionarii creierului pe termen scurt, iar consumul de ciocolata stimuleaza secretia de endorfine, cele care sunt responsabile de sentimentul de fericire!

      Toate cele expuse mai sus ar trebui sa ne incurajeze pe toti sa consumam mai des ciocolata neagra de buna calitate, dar fara sa exageram. Moderatia este cuvantul cheie, care ar trebui sa ne insoteasca pasii in viata. 

      Si nu in ultimul rand, sa nu uitam de ce iubim de fapt ciocolata, pentru ca e DELICIOASA !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.