Bine de stiut

Sfaturi si trucuri

Nu veti mai lacrima cand taiati ceapa, daca o puneti inainte la congelator pentru cinci minute.

Puneti lamaile si portocalele tinute la frigider in apa fierbinte, timp de 2 minute, pentru a putea stoarce mai multa zeama din ele.

Daca vreti cuburi de gheata clare precum cristalul, fierbeti si raciti apa inainte sa o inghetati.

Daca v-a curs ceva in cuptor, puneti sare pe pata respectiva; nu va mai fumega si o puteti curata cand se raceste cuptorul.

Va puteti face singuri pasta de vanilie, care sa exploateze la maxim gustul pastailor de vanilie, astfel: fierbeti 100 ml de apa cu 100 grame de zahar, pana se dizolva zaharul, apoi, cand se raceste siropul, taiati 6 pastai de vanilie in bucati de aproximativ 1 cm, (capetele lemnoase le aruncati), puneti-le in sirop si dati totul la blender, pana se omogenizeaza. Puneti pasta rezultata intr-un borcan cu capac, la frigider si folositi cate putin ca sa aromati prajiturile. Rezista la rece si cateva luni.

Semintele de dovleac crude sunt o foarte buna sursa de zinc, un mineral esential in pastrarea unui sistem imunitar puternic; de asemenea ajuta la eliminarea parazitului giardia din sistemul digestiv. Se consuma o lingura zilnic, pe stomacul gol.

Zeama de lamaie, in combinatie cu bicarbonatul de sodiu, aplicata pe dinti cu ajutorul unui betisor pentru urechi, ajuta la albirea acestora. Atentie insa, nu trebuie lasata sa actioneze mai mult de un minut, dupa care va spalati pe dinti. In combinatie cu ulei de masline, zeama de lamaie intareste unghiile fragile si casante si scoate petele lasate de oja.

Cele mai bune surse de calciu, in afara produselor lactate, sunt migdalele, smochinele, semintele de susan si de chia, spanacul, algele marine si somonul salbatic.

Spanacul este foarte bogat in acid folic,(deci este indicat femeilor gravide), calciu si magneziu. Termenul francez “a la Florentine” inseamna ca preparatul culinar respectiv contine spanac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *