Salata Perfectă

O salata ideala ar trebui sa fie un fel de mancare in sine, nu doar o garnitura, asa cum suntem noi obisnuiti si ar trebui sa contina cel putin cate un ingredient (sau mai multe) ales dupa gust si sezon, care sa se incadreze in cateva mari grupe:

  • ceapa verde
  • rucola
  • salata
  • spanac
  • valeriana
  • nasturel
  • hasmatuchi
  • patrunjel
  • marar
  • carne de pui/vita/porc/miel
  • bacon
  • creveti
  • naut
  • fasole
  • couscous
  • bulgur
  • quinoa
  • orez
  • paste scurte
  • nuci
  • alune
  • seminte
  • struguri
  • stafide
  • merisoare
  • fructe uscate
  • afine
  • mango
  • papaya
  • avocado
  • mozarella (sau altfel de branza)
  • oua fierte
  • ardei gras rosu/galben/verde
  • morcov
  • varza rosie
  • varza alba
  • sfecla rosie
  • rosii
  • castreveti
  • ridichi
  • zeama de lamaie/lime
  • otet
  • otet balsamic
  • mustar
  • sare
  • piper
  • paprika

Asa ca experimentati si amestecati dupa inspiratie si posibilitati. Fara prejudecati. Cel putin asta ne sfatuiesc bucatarii celebri si nutritionistii.

Or sti ei ceva, ma gandesc…

Categories
Despre mine
Angelica Ivașcu