Bine de stiut Postari

Ingredientele mele esențiale

Am in dulap o sumedenie de ingrediente, și pentru mancăruri dulci , și pentru cele sărate. Pe unele recunosc că nu le-am folosit niciodată (de exemplu boabele de tonka), dar pur și simplu nu mă pot abține să nu cumpăr tot felul de mirodenii, mai mult sau mai puțin exotice. Nu-mi  place deloc să-mi vina vreo poftă și să nu pot face chestia respectiva, pe motiv că-mi lipseste cardamomul, să zicem. Mă rog, fiecare om cu fixurile lui…

Bunăoară, niciodata nu am in casă o singura pungă cu zahăr, sau o singură sticla cu ulei, de faină ce să mai vorbim, trebuie să fie mereu 3-4 kg la îndemană. 

In ziua de azi, cam toate pot fi cumpărate de la supermarket, așa că ar fi pacat să nu experimentăm gusturi și arome noi.

      Iata, deci, o listă cu “depozitul” meu, propriu si personal:

  • Zahar alb, tos si pudra
  • Zahar brun
  • Faina de grau, 000, 550
  • Orez
  • Malai
  • Paste
  • Gris
  • Pesmet
  • Fulgi de ovaz
  • Amidon de porumb
  • Praf de copt
  • Cacao
  • Ness
  • Bicarbonat de sodiu alimentar
  • Drojdie uscata
  • Nuci, migdale, alune
  • Seminte de susan, in, dovleac, floarea soarelui
  • Nuca de cocos
  • Fructe uscate (merisor, caise, curmale)
  • Gelatina
  • Biscuiti digestivi
  • Sare
  • Ciocolata, alba, amaruie, cu lapte
  • Linte
  • Fasole
  • Ulei de masline
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sos de soia
  • Otet, din vin si balsamic
  • Ketchup, normal si iute
  • Suc de rosii
  • Pasta de rosii
  • Rosii in bulion
  • Mustar, clasic, iute si cu boabe de mustar
  • Oua
  • Unt 
  • Lapte, dulce, batut si iaurt
  • Lapte de cocos
  • Miere
  • Golden syrup
  • Pasta de susan (tahini)
  • Lapte condensat
  • Sos Worchestershire 
  • Sos Sriracha
  • Melasa de rodie
  • Apa de trandafiri
  • Apa de flori de portocal
  • Rom (veritabil, bautura)
  • Coriandru, boabe si macinat
  • Chimen, boabe si macinat
  • Boia de ardei, dulce si iute
  • Paprika afumata, dulce si iute
  • Pudra de chilli
  • Turmeric
  • Frunze de dafin
  • Nucsoara macinata
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Oregano
  • Usturoi granulat
  • Seminte de marar
  • Boabe de mustar
  • Scortisoara
  • Cardamom macinat
  • Vanilie, batoane, zahar vanilat, esenta
  • Esenta de rom
  • Esenta de migdale
  • Boabe de tonka
  • Cuisoare
  • Ghimbir macinat
  • Ienibahar
  • Five-spice
  • Garam masala
  • Sumac
  • Ras el hanout
  • Harissa
  • Zaatar
  • Lamai
  • Lime

Cum va spuneam, unele lucruri sunt folosite mai des decat altele, unele ne sunt tuturor familiare, altele raman in uitare, expira si le arunc, dar le inlocuiesc intotdeauna. 

Sfatul meu este sa incercati mereu ceva nou, de ce sa ramanem blocati la vesnicele sarmale, snitele, tocanite, placinte cu branza si stafide si cozonaci? Experimentati, va rog, schimbarea e sanatoasa, necesara si mai ales delicioasa. 

       Si ii puteti surprinde foarte placut pe cei dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *